Taloudellinen neuvonta, apu ja tuki

Diakoniatyöntekijöiltä on mahdollista saada neuvontaa ja ohjausta taloudellisiin ongelmiin. Ensisijainen annettava avustus on ruoka-apu. Harkinnanvaraisesti voidaan myöntää myös taloudellisia avustuksia. Diakoniatyön taloudellinen avustus on kertaluonteinen.

Tullessasi tapaamaan diakoniatyöntekijää talouskysymyksissä, ota mukaasi:

• Tulo- ja menotiedot (viimeisin toimeentulotukipäätös ja tiliote).

Mistä ensisijaisesti apua voi hakea?

• Ensisijainen ja yhteiskunnan lakisääteinen tuki haetaan KELA:sta ja sosiaalitoimistosta.
  • Avustusasioissa seurakunta tekee yhteistyötä yhteiskunnan eri toimijoiden kanssa.
  • Seurakunnan myöntämiä mahdollisia taloudellisia avustuksia ei makseta rahana asiakkaan tilille.

Yhteinen pöytä -ruokailu

maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 12–13 Seurakuntakeskuksen ruokalassa 7.8. alkaen. Lounaan hinta 2,50 €. Ruokailu on tarkoitettu vähävaraisille (esim. työttömille ja pieneläkeläisille), joiden yhteenlasketut tulot ovat alle 1 000 € kuukaudessa.