Tilojen vuokraaminen

Nokian seurakunnassa on viisi kirkkoa, useita seurakuntataloja ja Kahvila-Puoti Kulmakiven tilat sekä leiri- ja kurssikeskus Urhattu. Tiloja voi vuokrata erilaisia tilaisuuksia varten. Tiedustelut ja varaukset.

Seurakunnan tilat on tarkoitettu toimintaa ja käyttöä varten, elävää yhteisöä varten. Kiinteistöt ovat asianmukaisesti remontoituja ja ajanmukaistettu vastaamaan nykyajan tarpeita. Kirkollisia toimituksiin tilat saa maksutta käyttöönsä, toimituksiin liittyvien juhlien tilankäytöstä peritään maksu.

Tilavuokrat

Konserttien järjestämisessä Nokian seurakunnan tiloissa on kaksi eri vaihtoehtoa:

1. Nokian seurakunta osallistuu konsertin järjestämiseen ja antaa kirkon ilmaiseksi sillä perusteella, että seurakunta järjestää konsertin yhteistyössä järjestäjän kanssa ja konsertti kuuluu näin seurakunnan toimintaan ja toiminta-ajatukseen. Konsertti on siis osa musiikkityön toimintaa ja päätöksen tekevät kanttorit kokouksessaan (tai muut työalat omissa kokouksissaan). Konserttitoiminnasta ja niihin liittyvistä tilavarauksista vastaa kanttori Eija Virtanen. Seurakunta ei maksa konsertista järjestäjälle, vaan järjestäjä kerää mahdolliset ohjelmamyyntitulot itselleen. Lippuja ei saa myydä, mutta maksullisen ohjelman tarjoaminen on hyväksyttävää siten, että vapaa pääsy kirkkoon on selkeästi mahdollinen. Tätä samaa vaihtoehtoa sovelletaan myös paikallisten tahojen kanssa, esim. kuorojen tai muitten ryhmien, joiden kanssa voidaan myös tehdä palvelujen vaihtosopimus. Vaihtosopimuksessa määritellään kuoron tms. osallistuminen seurakunnan toimintaan sekä yllä mainittu konserttitoiminta. Vaihtoehto 1 koskee lähinnä hengellistä musiikkia, erityisesti Nokian kirkoissa.

2. Esiintyjä tai järjestäjä vuokraa kirkon ja myy konserttiin lippuja. Nokian seurakunnan rooli on tilanvuokraaja ja tilojen käytöstä peritään hinnaston mukainen veloitus. Järjestäjä vastaa tapahtuman markkinoinnista, lipunmyynnistä ja itse tapahtumasta. Nokian seurakunta ei voi tarjota vapaata pääsyä kirkkoon tässä tapauksessa, koska konsertti ei ole osa Nokian seurakunnan toimintaa.