Vapaaehtoistoiminnan monia mahdollisuuksia

Nokian seurakunnassa iloitaan isosta vapaaehtoisten joukosta. Yhteisvoimin voimme olla auttamassa monia erilaisissa elämäntilanteissa olevia ihmisiä. Antaessaan saa ja jaettu ilo on kaksinkertainen ilo – kiitos mukana oleville ja tervetuloa mukaan uudet vapaaehtoiset. Alla oleva lista tarjoaa monia reittejä olla vapaaehtoinen omassa kotikaupungissa ja omassa kotiseurakunnassa. Voit myös ottaa yhteyttä ja kertoa omista ajatuksistasi, mitä voisit tai haluaisit tehdä.

Tällaisia tehtäviä vapaaehtoiset tekevät jo nyt Nokialla:

• toimivat ystävänä lähimmäispalvelun kautta

• ovat kävelykaverina ikäihmiselle

• lähtevät saattajaksi asiointimatkoille (mm. terveyskeskus, TAYS)

• tulevat avustajaksi erilaisiin leiripäiviin

• ovat kahvinkeittäjänä ja tarjoiluapuna kirkkokahveille messun jälkeen sunnuntaina, eläkeläisten ryhmissä tai seurakunnan syntymäpäiväjuhlilla

• laittavat ruokaa lähetyslounailla

• toimivat eläkeläiskerhon ohjaajana

• ryhtyvät vastuunkantajiksi erilaisiin seurakunnan ryhmiin

• ottavat valokuvia seurakunnan eri tilaisuuksista

• ovat mukana Yhteisvastuukeräyksen aikana lipas- ja listakerääjinä, mukana Yhteisvastuutapahtumissa sekä niitä suunnittelemassa

• lähtevät talkoisiin muihinkin isompiin tempauksiin seurakunnassa

• ovat mukana tekemässä myyjäisiä

• antavat osaamistaan esiintyjinä vaikkapa laulaen tai lausuen runoja eri tilaisuuksissa, ehkä vierailulla vanhainkodissa tai palvelutaloissa

• tarjoavat soitto- tai laulutaitoaan jumalanpalvelusta rikastamaan

• muodostavat vapaaehtoisten ringin vanhusten hoitokoteihin tervehdyskäynneille (Järvikoto ja Siunauksela)

• voivat kiinnittää taulun seinälle tai tehdä vastaavia kodin pikkuhommia

• ovat kiinnostuneita auttamaan oman kyläkirkon pienissä kiinteistötöissä kuten liputtamisessa liputuspäivinä

• lähtevät messuun henkilöavustajaksi

• tarjoavat kirkkokyytiä naapurille

• lähtevät mukaan pyhäkouluopettajiksi tai avustamaan pyhiksessä vaikka kaatamalla mehua ja laittamalla tilaa valmiiksi. Pyhäkoulunopettajat ja avustajat koulutetaan erikseen. Tästä voi tiedustella vs. varhaiskasvatuksen työalajohtajalta 050 437 0160.

• 15–20-vuotiailla seurakuntalaisilla on mahdollisuus toimia vapaaehtoistyössä isosena ja kerhonohjaajana. Myös näihin tehtäviin koulutetaan erikseen. Koulutusjaksot alkavat syksyllä. Tiedustelut nuorisotyönohjaajilta. Lisää voit lukea sivulta pappila.fi

Merja Heinilä
diakonian viranhaltija