Minun kirkkoni -seurakuntavaalibanneri

Asetu ehdolle

Kiinnostaako sinua vaikuttaminen omassa seurakunnassasi? Haluaisitko uudistaa toimintaa? Asetu rohkeasti ehdolle, huomisen kirkkoa tehdään nyt!

Lisätietoja ehdokasasettelusta

Nokialla tuleva valtuusto saa päätettäväkseen muun muassa monia mielenkiintoisia kiinteistöihin liittyviä asioita, toiminnan laajuudesta ja sijoittumisesta kaupungissamme sekä varojen käytöstä.

Osallistu keskusteluun Facebookissa.

#minunkirkkoni

Seurakuntavaalit järjestetään 18.11.2018

Seurakuntavaalit 2018

Asetu ehdolle viimeistään
17.9.2018

Ennakkoäänestys
6.–10.11.2018

Vaalipäivä
18.11.2018

Seurakuntavaaleissa pääset vaikuttamaan oman seurakuntasi tulevaisuuteen

Marraskuussa 2018 äänestetään seurakuntaasi uudet päättäjät seuraavaksi neljäksi vuodeksi. He päättävät siitä, millaisia linjauksia  seurakunnassa seuraavina vuosina tehdään ja mihin varoja käytetään. Luottamushenkilöt valitsevat myös jäseniä kirkolliskokoukseen, jossa päätetään kirkon yhteisistä asioista.

Seurakuntavaalit ovat paikallisvaalit. Seurakuntalaisille tämä tuo erinomaisen mahdollisuuden vaikuttaa kirkon työhön omassa lähiympäristössä. Ehdokkaaksi voi asettua 18 vuotta täyttänyt konfirmoitu kirkon jäsen. Seurakuntavaalit ovat ainoat valtakunnalliset vaalit, jossa jo 16-vuotiaat saavat äänestää.

Nokian seurakunta tarvitsee eri ikäisiä, sitoutuneita päättäjiä, jotka tulevat erilaisista taustoista. Ehdokkaiksi toivotaan niin uusia ja raikkaita kasvoja kuin kokeneita vaikuttajia ja pitkän linjan luottamushenkilöitä.

Ehdolle asetutaan valitsijayhdistyksen kautta. Valitsijayhdistys kerää listalleen ehdokkaita, joilla on yhteinen näkemys esim. kirkon uudistamisesta, tasa-arvon edistämisestä tai nuorten aseman vahvistamisesta kirkossa.