Tutki uskoa

Kristillinen usko, sen perusteita ja historiaa sekä ajankohtaisia kysymyksiä. Luterilainen kirkko on Martti Lutherin ajoista korostanut kristityn vapautta ajatella itse, ihmetellä ja muodostaa oma mielipiteensä. Kristillisen uskon idea ei ole sokeasti seurata jotakin, vaan koetella ja tutkia kristillisen uskon perusteita.

Hetki-kirjoituset

Lomien vuoksi sivua ei päivitetä viikoilla 26 ja 27.

Työ kertoo tekijästään

Kesä on kauneimmillaan. Puutarhoissa ja puistossa kukkii, metsä huokailee vihreänä. Luonto ympärillämme kutsuu meitä hämmästelemään kasvun ihmettä. Sanotaan, että työt kertovat tekijästään, näin on Luojankin töiden kohdalla.

Mitä näemme kun katsomme pientä siementä? Näemmekö vain siemenen mitat ja muut pintapuoliset ominaisuudet vai näemmekö siemenessä piilevän kasvun? Pystymmekö sielumme silmillä näkemään sen kasvin, joka siemenestä kasvaa? Näemmekö kasvun alkuvaiheen vääjäämättömyyden ja voiman kaikessa hentoudessa, ja voimmeko aavistaa jotain sen tulevasta loistosta? Ymmärrämmekö pienen siemenen osaksi luonnon jatkuvaa kiertokulkua? Siemen on yksinään pieni, mutta se on myös osa sitä pitkää ja voimakasta ketjua, joka kulkee vuodenajasta toiseen: kasvun, lakastumisen ja uuden elämän ketjua. Osana tätä pitkää ketjua siemen kantaa meille viestiä aikojen takaa.

Entä miten miellämme oman asemamme suhteessa siemeneen? Voimmeko nähdä itsemme siemenen istuttajana, kasvun vaalijana, kastelijana ja hoitajana? Osaammeko huomata ja ottaa vastaan sen ilon ja merkityksen, jota kasvin hoitaminen meille tuottaa?

Näemmekö pienen siemenen elämän ja kasvun takana Luojamme viisauden ja rakkauden? Kertooko siemen meille omalla hennolla äänellään elämämme Lähteestä ja Luojasta? Näemmekö sitä Jumalan kämmentä, joka on luonut meidät ja ruokkii meitä?

Kaikki Jumalan esiin kutsuma ja luoma elämä on pyhää. Jo pienessä siemenessäkin voimme sen nähdä. Ihan niin kuin jokaisessa ihmisessäkin. Jokainen on ihminen pyhä ja Jumalan luoma. Oli ihminen sitten syntymäänsä vasta odottava, lapsi, nuori, aikuinen, vanhus, terve, sairauden runtelema, kuoleva, rikas, köyhä, lähellä, kaukana, tuttu tai tuntematon.

Hiljaa painan pääni ja vaikenen. Katson sinun kättesi töitä.

Tunnen kuinka pieni on ihminen. Katson sinun kättesi töitä.

Sinä piirsit taivaat ja auringon. Katson sinun kättesi töitä

Sinun luomisvoimaasi kaikki on. Katson sinun kättesi töitä.

Sinä jätit voiman ja kirkkauden. Katson sinun kättesi töitä.

Sinä tulit veljeksi heikkojen. Katson sinun kättesi töitä.

Seison rannalla ikuisuuden Luojan suuruutta ihmetellen.

Laura Niska-Virtanen, pastori

Seurakunnan blogi - klikkaa ja lue

Kirkko Somessa