Hetki-kirjoitukset

Seurakunnan työntekijöiden paikallislehteen kirjoittamat hartauskirjoitukset luettavissa alla.

Kadonnut ja jälleen löytynyt

Oletko kadottanut koskaan avaimia tai tärkeää paperia? Joskus niiden löytyminen voi olla haastavaa, aikaa voi mennä useampi päivä ennen kuin kadonneen tavaran on löytänyt. Etsiessä voi vallata epätoivon hetkiä. Luulet muistavasi, että tuolla se varmasti on, mutta sitä ei vain löydy. Jos olet etsinyt monta päivää ja kääntänyt kodin ylösalaisin, että löydät kadonneen asian, olet varmasti helpottunut, kun se löytyy.

Esineen kadottaminen voi tuntua ikävältä, mutta entä jos se kadonnut olisikin joku läheinen ihminen? Kuinka ikävältä, pelottavalta ja huolestuttavalta jo pelkkä ajatus tuntuu. Televisiosta tulee sarja Kadonneen jäljillä. Siinä etsitään kadonnutta sukulaista. Nykyään pystytään aika hyvin etsimään ja jäljittämään kadonneita henkilöitä. Raamatussa kerrotaan Isästä, jolla oli kaksi poikaa, joista toinen halusi oman osansa perinnöstä etukäteen, jotta hän voisi lähteä maailmalle. Isä antoi surullisena rahat. Siihen aikaan ei ollut kännyköitä tai nettiä, joilla olisi ollut helppo pitää yhteyttä. Poika kun lähti kauas maailmalle, Isä voi vain toivoa, että hän pärjää elämässä. Varmasti suuri murhe ja huoli painoi isää. Tämän vuoksi hän odotti joka päivä, milloin poika palaa takaisin.

Aika kului ja poika tuhlasi kaiken omaisuutensa. Enää hänellä ei ollut mitään jäljellä. Silloin hän rupesi taas muistelemaan isänsä kotia. Nöyränä hän lähti kotiin. Hän oli valmis ottamaan vaikka palvelijan aseman vastaan. Isä näki kuitenkin poikansa jo kaukaa ja juoksi häntä vastaan. Isä järjesti pojalleen juhlat ja antoi kaiken anteeksi. Näin toimii myös meidän Taivaan Isä.

"Jumala on armollinen Isä. Hän etsii eksyneitä, kutsuu syntisiä ja antaa synnit anteeksi. Taivaassa iloitaan jokaisesta kadonneesta, joka on löytynyt." (evl.fi)

Merja Jokela, vs. varhaiskasvatuksen työalajohtaja

Seurakunnan blogi, klikkaa kuvaa ja lue.