Hetki-hartauskirjoitus

Nokian seurakunnan työntekijät kirjoittavat paikallislehteen viikoittain hartauskirjoituksen. Viikon Hetki-kirjoitus luettavissa tässä:

Hän on lähellä

”Mikä vaihe menossa?” – kuulen tutun äänen puhelimessa. Kyllä meillä ihmisillä vaiheita riittää – ja niistä puhetta. Kaikenlaista löytyy: innostavia vaiheita, kipeitä vaiheita, ainutlaatuisia vaiheita, uusia vaiheita. Toisinaan tuntuu, että havainnointikyky ei riitä edes oman elämän kuvioihin. Toisinaan vaiheet ja vaihteet ovat niin jumissa, että elämä ei tunnu liikahtavan mihinkään.

Elämän risteyskohdissa pohditaan ja mietitään suuntaa. Mikä askel on otettava? Päätänkö minä vai joku puolestani? Mikä minua kutsuu? Minkä äänen annan ohjata valintojani? Mikä näissä vaiheissa on Jumalan kutsua ja ääntä?

”Etsikää Herraa, kun hänet vielä voi löytää, huutakaa häntä avuksi, kun hän on lähellä!” (Jes. 55:6). Kaikkivaltias haluaa olla kanssasi, kulkea kanssasi, antaa tämän päivän vaiheisiin apunsa. Hän on lähellä ja hänet voi löytää. Lupauksessa ei ole yhtään jos-sanaa Tämä lupaus on syvä ja hoitava elämän ratkaisujen keskellä. Elämän vaiheet eivät ole Jumalalta salassa eikä pois hänen kätensä ulottuvilta. Ihmiset, seurakunta ja kokonaiset kansat voivat löytää hänet, sillä hän on lähellä.

Tulevan syksyn risteyskohdissa Isä tahtoo olla kanssamme. Etsitään ja huudetaan häntä. Laulukin kelpaa. Virrestä 338 monet sukupolvet ovat saaneet rohkeutta. Siinä on hyvä matkaeväs.

Mennään syksyn vaiheisiin, odotettuihin ja odottamattomiin, rukoillen. Hyvä vaihe on menossa – Isä on jo huomisessa.

Sanna Säämäki, vs. varhaiskasvatuksen työalajohtaja

Seurakunnan blogi - klikkaa ja lue

Kirkko Somessa