Kun perheessä kohdataan haasteita

Elämäntilanteet vaihtelevat ja kaikilla on erilaisia valmiuksia toimia perheenä kriisitilanteissa, joita ovat esimerkiksi sairaus, parisuhteen haasteet, ero, työttömyys, talous tai muu haastava elämäntilanne. Diakoniatyöntekijä voi olla tukemassa ja auttamassa perhettä tai perheenjäsentä. Usein jaettuna huoli pienenee.

Diakoniatyöntekijää voi tavata vastaanotolla tai kotikäynneillä, joissa mietitään yhdessä keinoja parempaan vointiin. Apu on maksutonta ja luottamuksellista.

Palvelut on tarkoitettu kaikille nokialaisille. Asiakkaan luvalla yhteistyötä voidaan tehdä esimerkiksi kaupungin perhe-, sosiaali- tai terveyspalvelujen kanssa.

LapsiArkki -toiminta

Klikkaa lisätietoihin.

Eron palikat – eroryhmä parisuhteen päätyttyä

Eroryhmä parisuhteen päätyttyä on ohjattu vertaisryhmä torstaisin 24.10.–28.11. Vastamajan ryhmätilassa klo 17.30–20 sekä yksi kokoontuminen tammikuussa 2020. Luottamuksellista vuoropuhelua eroon liittyvien tapahtumien ja tunteiden käsittelyyn sekä tukea uudenlaiseen arkeen. Eroryhmä kootaan henkilökohtaisen haastattelun perusteella ilmoittautumisjärjestyksessä. Ryhmän koko on 6–8 osallistujaa. Ilmoittautumiset 11.10. mennessä 050 430 7172.

PariAsiaa -luentosarja

on suunnattu kaikille parisuhteesta ja sen kehittämisestä kiinnostuneille.  Menneisyys ja arki kuormittavat monia parisuhteita. Ristiriitojen taustalla voi olla monenlaisia haasteita. Vanhemmaksi tuleminen, työpaineet, työttömyys, sairaus, mielenterveys, taloudellinen niukkuus tai tukiverkostojen puute. Mitä taitavammiksi opimme parisuhteen vuorovaikutuksessa ja tunteiden osoittamisessa, sen paremmin osaamme ratkaista ristiriitoja ja saamme läheisemmän suhteen.

Parisuhdekeskus Kataja ry:n luentosarjan teemat Kulmakivessä klo 18 ma 16.9. Virtaa parisuhteen hyvinvointiin ja ma 30.9. Kipinöitä parisuhteen kosketukseen. Tiedustelut 050 430 7172.

 

Lapsiperheen eteisessä  lattialla kasa kenkiä epäjärjestyksessä.