Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Jumalanpalvelus ei ole kirkon toimintamuoto vaan seurakunnan tapa olla olemassa. Messu on jumalanpalvelus, jossa vietetään ehtoollista. Uskonelämän hoitoon kuuluu jumalanpalveluksissa käynti ja asioiden jakaminen toisten kanssa. Seurakunnan toiminnoissa tähän on hyvä mahdollisuus.

Jumalanpalvelus kutsuu jokaista sanan ja ehtoollisen äärelle kaikkina pyhäpäivinä. Messu Nokian kirkossa klo 10 ja kyläkirkoissa joka toinen viikko tai kerran kuukaudessa. Lisäksi iltamessuja ja erityisjumalanpalveluksia.

Alfa-kurssi

torstaisin 5.3.–7.5. Kulmakivessä klo 18–20.30. Ilmoittautumiset pe 21.2. mennessä 050 913 3418. Tiedustelut sanna.vuorela@evl.fi tai 040 653 1146.

Mikä on Alfa?

Alfa on sarja tapaamisia, joissa tutkitaan kristinuskoa. Oikeastaan Alfa on kristinuskon peruskurssi. Jokainen tapaaminen rakentuu yhden uskoon liittyvän keskustelua herättävän kysymyksen ympärille.

Aluksi ruoka

Ruoka tuo ihmisiä yhteen, olkoon kyseessä sitten joukko ystäviä ruokapöydässä tai nopea kuulumisten vaihto kahvitellen. Alfa ei poikkea tästä. Tapaamiset alkavat ruokailulla. Se rakentaa yhteisöllisyyttä ja samalla tutustutaan toisiin.

Seuraavaksi alustus

Alustusten tarkoituksena on herättää keskustelua. Ne kestävät noin 30 minuuttia ja käsittelevät uskoon liittyviä isoja kysymyksiä avaten kristinuskon perusteita. Esimerkkejä Kuka Jeesus on? Kuinka voin uskoa? Miten rukoillaan? Miten Jumala ohjaa meitä?

Tämän jälkeen keskustelu

Alfan kenties tärkein osa on keskustelu – jokaisen mahdollisuus kertoa, mitä ajatuksia alustus herätti. Keskustelut käydään pienissä ryhmissä, joissa ei ole pakko sanoa mitään, mutta toisaalta ei myöskään ole mitään, mitä ei voisi sanoa. Keskusteluissa on mahdollisuus kuulla muiden näkemyksiä ja jakaa omia näkemyksiään – rehellisessä, ystävällisessä ja avoimessa ilmapiirissä.

Nokian kirkossa erityistä

2.2. sukupolvien messu, Yhteisvastuukeräyksen avaus, leikkinurkan avaus klo 10 ja iltamessu klo 18.
15.3. Tuomas-messu klo 18.

Kyläkirkkojen messut

Pinsiön kirkossa

Su 19.1., 16.2. ja 15.3. messut klo 12.

Siuron kirkossa

Su 19.1., 16.2., 1.3., 15.3. ja 29.3. messut klo 10.

Tottijärven kirkossa

Su 26.1., 23.2., 8.3. ja 22.3. messut klo 10.