Hartauskirjoitus

Seurakunnan työntekijät kirjoittavat vuorollaan joka viikko Hetki-hartauskirjoituksen perjantaisin julkaistavaan Nokian Uutisiin. Samat kirjoitukset julkaistaan yleensä torstaisin tällä sivulla.

Jeesuksen lähettiläitä

Kirkossa puhutaan sunnuntaina Jeesuksen lähettiläistä, apostoleista. Pietarista ja Paavalista olen Raamatussa lukenut, mutta kyllä minä tunnenkin joitain sellaisia.

Mies tehtaan ruokalassa joka kerran ateriaansa aloittaessa risti kätensä. Ei häpeillen, ei hurskauttaan esitellen, risti vain. Ja Jumalan valtakunta oli taas läsnä arjen keskellä.

Ristiäisissä isä, joka ei kuulu kirkkoon eikä elämä muutenkaan ole niin kovin kehuttavassa mallissa, ryhdistäytyy ja lukee oman lapsensa vuoksi Raamatusta: Sallikaa lasten tulla minun tyköni, heidän kaltaistensa on Jumalan valtakunta.

Mies kertoi, kuinka hänelle isoin evankeliumi oli ne voileivät, jotka aina odottivat keittiön pöydällä, kun hän palasi nuoren miehen retkiltään, joista äiti ei kai niin iloinen ollut, mutta teki kuitenkin joka kerta ne voileivät odottamaan kotiin tulijaa.

Nuori mies virittää kitaransa. Vilkaisee vähän hämmentyneenä mustaa T-paitaansa, jossa komeilee hevibändin nimi, mutta avaa sitten vahvistimen ja alkaa soittaa muun bändin mukana. Minä täällä, soittamassa – kirkossa.

Viimeisenä maalissa, vähän jo matkaakin toiseksi viimeiseen. Isä on vastassa ja halaa: Onneksi olkoon, nyt mennään hampurilaiselle!
Väsyneenä, asiat sotkussa, itseensä pettyneenä. Kaikkein tärkein ihminen sanoo: Minä rakastan sinua. Eikä siinä ole yhtään jossia tai muttaa.

Keskellä avuttominta hätää soitto ystävälle ja tämä vastaa vain:

- Minä tulen.

Omainen jatkaa vierailujaan vanhainkodissa läheisen kuoleman jälkeen, kun ehti jo tulla tutuksi ja huomasi, että seuraa, apuakin tarvitaan.
Tällaisia tavallisia ihmisiä, opetuslapsia, apostoleja, Jeesuksen lähettiläitä. Siinä joukossa tilaa sinullekin.

Timo Uotila, pastori

Seurakunnan blogi, klikkaa kuvaa ja lue