Vapaaehtoisuutta on monenlaista

Vapaaehtoisena osallistuu oman halun ja ajankäytön mukaan tarjolla oleviin tehtäviin. Osa tehtävistä on kertaluontoisia esim. tapahtumat, kun taas toiset tehtävät voivat olla kausiluontoisia tai tietyn, yhdessä sovitun ajanjakson kestäviä. Elämäntilanne ja muutokset huomioidaan ja välillä tehtäviä voi vaihtaa tai olla kokonaan vapaana. Vapaaehtoisuus on mukavaa yhdessä tekemistä, työntekijä on vierellä kulkija ja auttaja. Kannattaa kokeilla mikä tehtävä on itselle sopivin ja tuo iloa elämään.

Pinsiön Nuttupiirin kutomat 38 vauvannuttua matkaavat maailmalle.

 

Vapaaehtoisten ryhmiä:

Vasararyhmän jäsenet antavat kertaluontoista apua kodin pienissä töissä: taulun naulaus, patterien vaihto, housujen lyhennys, pieni pihatyö.  

Laulu-ja runoryhmä Välke esiintyy diakonian eri tilaisuuksissa, vierailee laitoksissa ja järjestää tapahtumia.  

Nettineuvojat päivystävät Kulmakivessä tiistaisin klo 10-12, ovat apuna digiasioissa niin netin kuin erilaisten laitteidenkin käyttöön liittyvissä asioissa. Tarvittaessa voidaan käydä kodeissa.

Vapaaehtoiset lähimmäispalvelijat ovat seurakunnan ystävätoimintaa, käyvät kodeissa ja laitoksissa tapaamassa yksinäisiä ja toimivat joskus myös ulkoiluapuna.

Hyvien uutisten klubia vetävät vapaaehtoiset Kulmakivessä kolmena maanantaina kuussa klo 13 tuoden esille meillä ja maailmalla tapahtuvia hyviä uutisia ja asioita.

Kulmakivessä Liikutaan lempeästi tiistaisin klo 12.30, tuolijumpan vedossa vapaaehtoisia.

Vapaaehtoisilla on oma ryhmä, jossa keskustellaan vapaaehtoisuuteen liittyvistä asioista sekä hoidetaan omaa hengellistä hyvinvointia. Ryhmä on luottamuksellinen virkistymisen paikka.

diakonian viranhaltija
Korkeemäenkatu 20
37100 Nokia