Nokian seurakunnan rippikoulut

Rippikoulu on seikkailu, jonka koet vain kerran. Riparilla Sinulla on mahdollisuus pohtia elämän suuria kysymyksiä yhdessä toisten nuorten kanssa.

Rippikoulut 2021

Vuonna 2006 syntyneille Nokian seurakunnan jäsenille on lähetetty syksyllä esite, jossa kerrotaan ensi vuoden rippikouluista. Esitteen voi myös ladata omalle tietokoneelle tai mobiililaitteelle näköisversiona tai saavutettavana versiona. Ilmoittautuminen tapahtuu esitteen ohjeiden mukaisesti 29.10. mennessä. Tieto siitä, mihin ryhmään sinut on sijoitettu tulee postitse kotiin ennen joulua.

Nokialaisten, jotka käyvät rippikoulunsa jossakin muualla kuin kotiseurakunnassaan, pitää ennen vuodenvaihdetta sopia seurakuntayhteysjakson järjestelyistä rippikouluista vastaavan papin kanssa (yhteystiedot sivun alalaidassa).

Kuka voi tulla rippikouluun?

Vuonna 2021 rippikoulun käyvät ovat syntyneet vuonna 2006 tai aiemmin. Jos olet rippikouluvuotesi alussa vasta seiskaluokalla, suosittelemme että tulet rippikouluun vasta ensi vuonna oman kouluikäluokkasi mukana. Ei haittaa, vaikka et olisi kirkon jäsen, rippikoulun voi silti käydä. Jos sinua ei ole kastettu, sinut voidaan rippikoulun aikana vanhempien suostumuksella kastaa ja silloin voit osallistua myös konfirmaatioon.

Mitä maksaa?

Urhatussa järjestettävät rippikoululeirit maksavat Nokian seurakunnan jäsenille 134 €, Pääsiäisripari 98 € ja Kuusamonripari 236 €. Kaupunkiriparit ovat maksuttomia.

Muiden seurakuntien jäsenille ja kirkkoon kuulumattomille leirimaksut ovat Urhatun ripari 225 €, Pääsiäisripari 156 € ja Kuusamonripari  344 €.

Maksu kattaa osan ruoka- ja majoituskuluista. Kaikki muu: opetus, hyvä seura, vapaa-ajan toiminnot, Raamattu, oppikirja ja muut materiaalit, ovat ilmaisia. Vähävaraisille seurakunnan jäsenille on maksujärjestelyitä, alennuksia ja muitakin ratkaisuja. Tällaisessa tapauksessa on syytä ottaa hyvissä ajoin yhteyttä oman ripariryhmän pappiin tai rippikoulutyöstä vastaavaan pappiin.

Mitä rippikoulussa tehdään?

Rippikoulu on olemassa nuorta varten.

Riparilla annetaan nuorille aikaa ja tilaa etsiä vastauksia oman elämänsä kysymyksiin. Yhdessä muiden rippikoululaisten, isosten ja seurakunnan työntekijöiden kanssa pohditaan isoja asioita, jotka liittyvät muun muassa elämänarvoihin, uskoon, Jumalaan, ihmissuhteisiin, seksuaalisuuteen, perheeseen, kirkkoon, ympäristökysymyksiin, vastuuseen ja oikeudenmukaisuuteen. Hiljentymällä yhdessä jumalanpalveluksiin ja hartauksiin sekä lukemalla Raamattua kuunnellaan mitä Jumalalla on meille sanottavana.

Olennainen osa rippikoulua on iloinen yhdessäolo niin opiskellessa kuin vapaa-ajallakin. Päivittäin varataan aikaa myös ulkoilulle, pelailulle, laulamiselle, leikkimiselle ja kavereiden kanssa hengailulle.

Vaikka suurin osa rippikoulun opetuksesta pidetäänkin leirillä tai kaupunkijaksolla, alkavat kaikki rippikoulut kuitenkin jo talvella, viimeistään sunnuntaina 17.1.2021 kaikille rippikoululaisille yhteisessä aloitusjumalanpalveluksessa Nokian kirkossa klo 18. Kevään aikana kokoonnutaan noin kerran kuukaudessa. Näissä kokoontumisissa tutustutaan ryhmään ja seurakunnan toimintaan sekä pidetään jonkin verran jo oppitunteja. Ennakkotapaamiset kuuluvat rippikouluun ja ovat siksi pakollisia.

Miten ilmoittaudutaan?

Ilmoittautuminen tapahtuu rippikouluesitteestä löytyvällä lomakkeella (ks. sivun alku).

Lomakkeen voi palauttaa henkilökohtaisesti 29.10.2020 klo 18-21 Maatialan pappilaan (os. Valkamankatu 2 C). Paikalla on henkilökuntaa, joilta voit kysellä vielä kaikesta rippikouluun liittyvästä.

TAI 29.10.2020 mennessä postitse osoitteella:
Nokian seurakunta/
rippikoulutyö
Valkamankatu 2 A
37100 Nokia

Tieto siitä, mille riparille sinut on sijoitettu, lähetetään postitse kotiin ennen joulua. Lisätietoja voit kysyä rippikouluista vastaavalta papilta:

Lassi Peurakoski
lassi.peurakoski@evl.fi