Nokian seurakunnan rippikoulut

Tärkeä tiedote: Tiukentuneiden kokoontumisrajoitusten vuoksi 8.-28.3. väliselle ajalle suunnitellut Nokian seurakunnan rippikoulutapaamiset perutaan. Rippikouluryhmien ohjaajat tiedottavat ryhmäläisiä peruutusten mahdollisista vaikutuksista aikatauluun.

Rippikoulu on seikkailu, jonka koet vain kerran. Riparilla Sinulla on mahdollisuus pohtia elämän suuria kysymyksiä yhdessä toisten nuorten kanssa. 

Rippikoulut 2021

Ryhmäjako vuoden 2021 ripareille on nyt tehty. Rippikoulujen ohjaajat ovat lähettäneet tiedot ryhmiensä aikatauluista. Ryhmätapaamisia järjestetään kevään aikana kokoontumisrajoitusten sallimissa rajoissa.

Rippikoulun aloittavien nuorten huoltajien on hyvä tutustua rippikoululaisen huoltajan pakettiin, jonka voit ladata näköisversiona tai saavutettavana versiona

Rippikouluista vastaava pappi, Lassi Peurakoski, vastaa kysymyksiin ryhmäjaoista, ryhmävaihdoista ja jälki-ilmoittautumisista. Nokialaisten, jotka käyvät rippikoulunsa jossakin muualla kuin kotiseurakunnassaan, pitää ennen vuodenvaihdetta sopia seurakuntayhteysjakson järjestelyistä Lassin kanssa. 

Nokian seurakunnan rippikouluesitteen voi myös ladata omalle tietokoneelle tai mobiililaitteelle näköisversiona tai saavutettavana versiona

Kuka voi tulla rippikouluun?

Vuonna 2021 rippikoulun käyvät ovat syntyneet vuonna 2006 tai aiemmin. Jos olet rippikouluvuotesi alussa vasta seiskaluokalla, suosittelemme että tulet rippikouluun vasta ensi vuonna oman kouluikäluokkasi mukana. Ei haittaa, vaikka et olisi kirkon jäsen, rippikoulun voi silti käydä. Jos sinua ei ole kastettu, sinut voidaan rippikoulun aikana vanhempien suostumuksella kastaa ja silloin voit osallistua myös konfirmaatioon.

Mitä maksaa?

Urhatussa järjestettävät rippikoululeirit maksavat Nokian seurakunnan jäsenille 134 €, Pääsiäisripari 98 € ja Kuusamonripari 236 €. Kaupunkiriparit ovat maksuttomia.

Muiden seurakuntien jäsenille ja kirkkoon kuulumattomille leirimaksut ovat Urhatun ripari 225 €, Pääsiäisripari 156 € ja Kuusamonripari  344 €.

Maksu kattaa osan ruoka- ja majoituskuluista. Kaikki muu: opetus, hyvä seura, vapaa-ajan toiminnot, Raamattu, oppikirja ja muut materiaalit, ovat ilmaisia. Vähävaraisille seurakunnan jäsenille on maksujärjestelyitä, alennuksia ja muitakin ratkaisuja. Tällaisessa tapauksessa on syytä ottaa hyvissä ajoin yhteyttä oman ripariryhmän pappiin tai rippikoulutyöstä vastaavaan pappiin.

Mitä rippikoulussa tehdään?

Rippikoulu on olemassa nuorta varten.

Riparilla annetaan nuorille aikaa ja tilaa etsiä vastauksia oman elämänsä kysymyksiin. Yhdessä muiden rippikoululaisten, isosten ja seurakunnan työntekijöiden kanssa pohditaan isoja asioita, jotka liittyvät muun muassa elämänarvoihin, uskoon, Jumalaan, ihmissuhteisiin, seksuaalisuuteen, perheeseen, kirkkoon, ympäristökysymyksiin, vastuuseen ja oikeudenmukaisuuteen. Hiljentymällä yhdessä jumalanpalveluksiin ja hartauksiin sekä lukemalla Raamattua kuunnellaan mitä Jumalalla on meille sanottavana.

Olennainen osa rippikoulua on iloinen yhdessäolo niin opiskellessa kuin vapaa-ajallakin. Päivittäin varataan aikaa myös ulkoilulle, pelailulle, laulamiselle, leikkimiselle ja kavereiden kanssa hengailulle.

Vaikka suurin osa rippikoulun opetuksesta pidetäänkin leirillä tai kaupunkijaksolla, alkavat kaikki rippikoulut kuitenkin jo talvella. Kevään aikana kokoonnutaan noin kerran kuukaudessa. Näissä kokoontumisissa tutustutaan ryhmään ja seurakunnan toimintaan sekä pidetään jonkin verran jo oppitunteja. Ennakkotapaamiset kuuluvat rippikouluun ja ovat siksi pakollisia.

Miten ilmoittaudutaan?

Ilmoittautuminen tapahtuu rippikouluesitteestä löytyvällä lomakkeella (katso sivun alku).

Lomakkeen voi palauttaa henkilökohtaisesti 29.10.2020 klo 18-21 Maatialan pappilaan (Valkamankatu 2 C). Paikalla on henkilökuntaa, joilta voit kysellä vielä kaikesta rippikouluun liittyvästä.

tai

29.10.2020 mennessä postitse osoitteella:
Nokian seurakunta/
rippikoulutyö
Valkamankatu 2 A
37100 Nokia

Tieto siitä, mille riparille sinut on sijoitettu, lähetetään postitse kotiin ennen joulua. Lisätietoja voit kysyä rippikouluista vastaavalta papilta:

Lassi Peurakoski
050 560 7750
lassi.peurakoski@evl.fi