Uutislistaukseen

Katsaus Ukrainan tilanteeseen, Raamattu ja rukous

Olli Seppänen.

Kuva: Jani Laukkanen

Venäjän aloittama laajamittainen hyökkäyssota Ukrainassa on kestänyt jo yli puolitoista vuotta, eikä sodan loppua ole näkyvissä. Miksi Venäjän presidentti Vladimir Putin aloitti käsittämättömältä tuntuvan tuhoamissodan? Entä mikä on tämän päivän tilanne Ukrainassa? Mitä yhtäläisyyksiä voidaan nähdä Ukrainan sodan ja talvisodan syttymisen välillä?

”Sotiemme aikana Suomessa kehotettiin valtion ylimmästä johdosta alkaen turvautumaan Raamatun sanaan ja rukoukseen. Historiasta on tuttu muun muassa sanapari ”Talvisodan ihme”. Vaikka käytännön työn tekivät miehet ja naiset rintamalla ja kotirintamalla, oli Jumalan hyvä käsi kansamme yllä. Eikä Jumala ole muuttunut. Hän vain odottaa, että kansakunnat kunnioittavat hänen sanaansa, turvautuvat siihen ja rukouksessa häntä avuksi pyytävät. Hän on Ukrainan ja Suomen kansan kestävin tuki ja turva”, kertoo Olli Seppänen.

Seppänen on Oulusta kotoisin oleva Ilmavoimissa palvellut opistoupseeri. Sotilasarvoltaan hän on kapteeni. Virassa ollessaan Olli palveli hävittäjälentäjänä ja ilmataisteluopettajana Karjalan Lennostossa Rissalassa. Viimeiset palvelusvuodet hän toimi operaatiotaidon ja taktiikan opettajana, sekä henkilökunnan kurssien johtajana Korkeakouluosastolla Ilmasotakoulussa, joka sijaitsi tuolloin Kauhavalla. Vuoden 2010 alusta hän on toiminut Kansan Raamattuseurassa avustavana työntekijänä, nykyisin kouluttajana Koulutuspalveluissa. Olli asuu vaimonsa Johannan kanssa Kuopiossa. Heillä on neljä lasta ja kuusi lastenlasta.

Vastauksia yllä oleviin kysymyksiin ja lisää Olli Seppäsen ajatuksia aiheesta voi tulla kuuntelemaan torstaina 23.11. Nokian kirkkoon klo 18.30 alkavaan Ilosanoman iltaan.

Lauri Salminen
Lauri Salminen
kappalainen
Valkamankatu 2 A
37100 Nokia

25.10.2023 10.57