Uutislistaukseen

Nokian seurakunnan kirkkovaltuuston kokous livestriimattiin ensimmäistä kertaa

valtuuston_nuija_uutinen.jpg

Nokian seurakunnan kirkkovaltuusto kokoontui keskiviikkona 5. kesäkuuta Nokian kirkossa. Uuden hallintosäännön mukaisesti kirkkovaltuuston kokoukset tulee lähettää reaaliaikaisesti seurakunnan käyttämällä verkkoalustalla. Tämä kokous oli livelähetyksenä nähtävissä seurakunnan YouTube-kanavalla.

Tilinpäätös 2023 hyväksyttiin ja tuloveroprosentti vahvistettiin

Kirkkovaltuusto hyväksyi Nokian seurakunnan ja hautainhoitorahaston tilinpäätöksen 1.1.–31.12.2023. Seurakunnan tilikauden alijäämä 503 139,37 euroa siirretään taseen omaan pääomaan edellisten tilikausien yli-/alijäämätilille. Hautainhoitorahaston tilikauden ylijäämä 10 156,22 euroa siirretään taseen omaan pääomaan edellisten tilikausien yli-/alijäämätilille. Vastuuvapaus myönnettiin tilivelvollisille tilikaudelta 1.1.2023–31.12.2023.

Kirkkoneuvoston esityksen mukaisesti Nokian seurakunnan tuloveroprosentiksi vahvistettiin 1,50 %.

Nokian kirkon ja Maatialan pappilan AV-laitteiston uusimiselle myönnettiin lisämääräraha. Investointimääräraha myönnettiin vainajakylmiöiden sekä kylmälaitteiden hankintaan. Hyväksyttiin myös Nokian hautausmaiden uudistettu käyttösuunnitelma ja hyväksyttiin Tampereen aluekeskusrekisterin uusi yhteistyösopimus.

Kaksi kappalaisen virkaa lakkautetaan ja kaksi seurakuntapastorin virkaa perustetaan

Eläköitymisen vuoksi seurakunnassa tulee avoimeksi kaksi papin virkaa. Nokian seurakunnassa kappalaisen ja seurakuntapastorin viroissa ei ole eroa työtehtävissä tai palkkauksessa. Katsottiin, että on seurakunnan edun mukaista, että kappalaisen virat lakkautetaan ja perustetaan niiden sijaan seurakuntapastorin virat. Seurakuntapastorin rekryprosessi on yksinkertaisempi eikä hakijoilta edellytetä pastoraalitutkintoa, jolloin kelvollisten hakijoiden määrä on suurempi.

Luottamushenkilölle myönnettiin ero

Kirkkovaltuutettu Ville-Veikko Hirsille myönnettiin ero luottamustoimesta paikkakunnalta muuton vuoksi. Kirkkovaltuuston varsinaiseksi jäseneksi näin ollen nousee Eliisa Ala-Kuusisto.

 

Kokouksen pöytäkirja on kokonaisuudessaan luettavana seurakunnan verkkosivujen kautta.

Ville Järvinen
Ville Järvinen
kirkkoherra
Valkamankatu 2 A
37100 Nokia
Taina Tuohimaa
Taina Tuohimaa
talousjohtaja
Valkamankatu 2 A
37100 Nokia

6.6.2024 12.39