Isostoiminta Nokian seurakunnassa

Isostoiminnassa opit hyödyllisiä taitoja ja kasvat turvallisessa ympäristössä.

Ajankohtaista isostoiminnassa syksyllä 2020

Kaikki kesällä 2020 rippikoulun käyneet ovat saaneet luettavakseen hienon tiedotteen

Isostoiminta alkaa syyskuun ensimmäisellä viikolla (eli 2. ja 3.9.). Jos et vielä ole ilmoittautunut, niin ei se mitään, tule paikalle vaan! Ykköset eli ensimmäistä vuotta isostoimintaan osallistuvat kokoontuvat parillisilla viikoilla joko keskiviikkoisin tai torstaisin klo 17–18.30 oman valinnan mukaan. Kakkoset (keskiviikkoisin) ja Apurit (torstaisin) kokoontuvat parittomilla viikoilla.

Ensimmäinen kaikille vuosikursseille yhteinen kokoontuminen on Iltamessu sunnuntaina 6.9. klo 18 Nokian kirkossa. Pappila on auki messun jälkeen jatkojen merkeissä klo 21 asti.

Ilmoittautuessasi isostoimintaan saat mukaan linkin Isostoiminnan tuoteselosteeseen, jossa kerrotaan tarkemmin isostoiminnan sisällöistä ja käytännöistä. Selaamalla sivua alaspäin näet jo joitakin ajatuksia sisällöstä.

Muista kurkata myös Instagramia @maatialanpappila.

Mitä isostoiminta oikein on?

Isostoiminta on Nokian seurakunnan ja koko Suomen evankelis-luterilaisen kirkon sellaista nuorten toimintaa, jonka tavoitteena on kasvu isosena, ihmisenä ja kristittynä. Isostoiminta pitää sisällään myös koulutusta, jonka päämääränä on opettaa sinulle isosen leirityössä tarvitsemia taitoja.

Isostoimintaan (tunnetaan siis jossain myös nimellä ”isoskoulutus”) ovat tervetulleita kaikki rippikoulun käyneet ja konfirmoidut nuoret. Isostoiminta aloitetaan usein samana vuonna kuin oma rippikoulu käydään, mutta mukaan voi tulla myöhemminkin, esim. vuoden tai kaksi oman riparin jälkeen.

Isostoiminnan tavoitteena on, että

• vahvistut siinä uskossa kolmiyhteiseen Jumalaan, johon sinut on pyhässä kasteessa otettu,
  • kasvat rakkaudessa lähimmäiseen,
  • elät rukouksessa ja seurakuntayhteydessä ja
  • opit tarpeellisia taitoja pystyäksesi toimimaan isosen tehtävissä rippikoulussa.

Nokian seurakunnan isostoiminta on avointa kaikille rippikoulun käyneille ja konfirmoiduille kirkon jäsenille. Muita pääsyvaatimuksia ei ole.

Ilmoittautuessasi saat mukaan linkin Isostoiminnan tuoteselosteeseen, jossa kerrotaan olennaisimmat asiat isostoiminnasta.

Isostoiminnan sisältö

Isostoiminta koostuu koulutustapaamisista, iltamessuista, leireistä ja kotitehtävistä. Osa asioista on isostoimintaan osallistuville ”pakollista” tai ”koulutukseen kuuluvaa”, osaan toiminnasta voit osallistua sen mukaan, miten aikaa ja kiinnostusta riittää.

Kaikki isostoiminnassa aloittavat haastatellaan lyhyesti, jotta ohjaajat oppivat tuntemaan uudet isoset. Kyseessä ei ole työpaikkahaastattelu, vaan haastattelun ajatuksena on se, että ohjaajat oppivat tuntemaan uudet isoset. Kakkoset ja apuritkin voidaan mielellään haastatella, mikäli he sitä toivovat, varaa ohjaajalta aika erikseen.