Nokian kirkko

Pirkkalaistie 22 B, 37100 Nokia

Nokian kirkko

Juhlavan Nokian kirkon on suunnitellut C.L. Engel. Vuonna 1837 valmistunut tiilikirkko edustaa uusklassillista tyyliä. Sen esikuva on Rooman Pantheon-temppeli täysympyrämuotoineen ja koko kirkon peittävine kattokupoleineen.

Nokian kirkossa on ollut monta muutos- ja restaurointivaihetta. Arkkitehti Seppo Rihlaman johdolla toteutettiin vuosina 1973 - 1974 mittavin kirkon korjaus. Samassa yhteydessä Kangasalan urkutehdas rakensi Nokialle nykyiset 32-äänikertaiset urut. Viimeisimmät muutostyöt kirkossa tehtiin vuonna 1996, jolloin uusittiin lattia ja kunnostettiin kuoriosaa.

Nokian kirkon pääsalin harmaa kalkkikivilattia kuvaa maata ja taistelevaa seurakuntaa, sininen kattokupoli puolestaan taivasta ja riemuitsevaa seurakuntaa. Seinien ja katon yhtymäkohdassa kulkeva oranssi raita ilmentää ajan ja iäisyyden rajaa ja koko salia kiertävät pilasterit Jeesuksen sovitustyötä, jonka vuoksi ihmisillä on mahdollisuus siirtyä taistelevasta seurakunnasta riemuitsevaan seurakuntaan.

Kirkossa on tilaa 780 henkilölle.

Katso video Nokian kirkko - maasta taivaaseen

Kirkon kellarissa on kirkkomuseo, josta video alla ja saavutettava esite tässä ja visuaalinen esite tässä.

Pirjo Ojennus
suntio

Lastenhoitohuone

Pirkkalaistie 22 B, 37100 Nokia

19. sunnuntai helluntaista. Rakkauden kaksoiskäsky.

Pirkkalaistie 22 B, 37100 Nokia

Avoin rukoushetki