Toimintakeskus Urhattu

Toimintakeskus Urhattu.

Urhatuntie 80, 37120 Nokia

050 430 7167 Keittiö

Tiedustelut, varaukset ja tilaukset

Oman seurakunnan ulkopuolisia varauksia ei toistaiseksi oteta vastaan.

Palvelut

Urhattu soveltuu hyvin leirien, kokousten, tyky-päivien, retkien, koulutusten ja monenlaisen toiminnan järjestämiseen, mutta Urhatusta voi tilata myös ainoastaan ruokailun. Nokian keskustasta Urhattuun on vain 7 km ja Tampereelta 20 km. Pysäköintialueet ovat suuret.

Tilat ja laitteisto

Urhatun A-talossa on ruokailu- ja majoitustilat sekä kokoontumistiloja. Luentosaliin, joka on vihitty kirkkotilaksi, mahtuu noin 50 henkilöä kalustuksen mukaan ja alakerran Pyhäjärvisaliin 15 henkilöä. Ruokasali ja luentosali voidaan yhdistää isommaksi juhlasaliksi, jolloin tilaan voidaan kattaa paikka 125 henkilölle. Lisäksi on pienempiä ryhmätiloja. A-talon piha-alueella on grillikatos, lasten leikkikenttä ja avoin paviljonki.

B-talossa on majoitushuoneita, kaksi saunaa ja luentosali, takkahuone, joka on myös vihitty kirkkotilaksi. Sinne mahtuu 35 henkilöä. 

Rantasaunassa voi saunoa 15 henkilöä kerrallaan. Hiekkapohjaisen järven rannalla on hyvä uida ja veneilykin onnistuu. Laituri, nuotiopaikka ja pieni kota lisäävät viihtyvyyttä. Rantasaunan vierestä lähtee esteetön luontopolku ja sen lähellä on iso nurmikenttä.

Luentotiloissa on ilmalämpöpumput ja ajanmukainen av-laitteisto, koko Urhatun alueella langaton verkkoyhteys.

Majoitus

A-talossa on 15 toimivaa 2–3 hengen huonetta sekä 1 isompi perhehuone. Majoitustilojen käytävillä on useita wc- ja suihkutiloja.
B-talossa on 2 siipeä, joista toisessa on 2 ja toisessa 3 suurta 8 hengen huonetta. Molemmilla käytävillä on wc- ja suihkutilat. Talossa on myös 2 pienempää 2 hengen huonetta, joissa on omat wc- ja suihkutilat.
Yhteensä Urhatussa on 95 vuodepaikkaa.

Ruokailu

Urhatussa on mahdollisuus ruokailla 5 kertaa päivässä. Linjastolle katetaan aamiainen, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala. Tapahtumien yhteyteen voi sopia toiveiden mukaisen ruokailun. Urhatussa toimii myös pitopalvelu.

Urhatusta on moneksi

Urhatun tarina alkaa vuodesta 1967, kun ensimmäinen rakennus, nykyinen B-talo, rakennettiin Pyhäjärven rannalle. 1980-luvulla rakennettiin rantasauna ja 1990-luvulla päärakennus, A-talo. Kaikkia rakennuksia ja ulkotiloja on remontoitu ja modernisoitu vastaamaan nykyajan tarpeita. 

Urhattu sijaitsee luonnonkauniilla paikalla aivan Pyhäjärven rannalla. Laiturilta avautuva järvimaisema on vertaansa vailla. Järvi ja ympäröivä maasto tarjoavat autenttisia luontoelämyksiä niin kesällä kuin talvellakin, aivan Nokian ja Tampereen lähellä.

Vuosikymmenten aikana Urhatussa on vieraillut tuhansia ihmisiä leireillä, kursseilla, perhejuhlissa, kokouksissa, kerhoissa ja monissa erilaisissa tilaisuuksissa. Pyhäjärvessä on polskittu rantasaunan löylyjen välissä ja rannalla poltettu kokkoja juhannuksina. Luonnossa on käyty samoilemassa, hiihtämässä, kiipeilemässä ja keräämässä mustikoita. Sisätiloissa on opiskeltu kristinoppia ja muuta tärkeää, on kastettu lapsia ja naurettu niin maan perusteellisesti. Joskus on laskeuduttu viettämään hiljaisuuden retriittiä. Makkaraa ja lettuja on paistettu, vaikka ei Urhatussa nälkä pääse muutenkaan yllättämään.

Maailma on muuttunut Urhatun alkuajoista ja kehitystä on seurattu. Luentotilojen ilmalämpöpumput, langaton verkkoyhteys ja ajanmukainen av-laitteisto takaavat miellyttävät olot vaativampaankin työskentelyyn.

Erikoisen nimensä Urhattu lienee saanut lähistöllä olevan Urhattu-nimisen saaren mukaan.

Viihdytpä sitten tunnin, päivän tai viikon, olet tervetullut Urhattuun!

Kuvagalleriaan tästä linkistä.
 

Sydäniskuri Sydäniskuri
Esteetön kulku Esteetön kulku
Esteetön wc Esteetön wc
Lastenhoitohuone Lastenhoitohuone
Leikkinurkkaus Leikkinurkkaus
Lähes esteetön tila Lähes esteetön tila
Pysäköinti Pysäköinti
Turvallinen tila Turvallinen tila
wc wc
Kahviastiasto
Ruokailuastiasto
Keittiö
Tarjoilukeittiö
Pöytiä ja tuoleja
Wifi
Videotykki
Näyttö
Valkokangas
Fläppitaulu
Piano/flyygeli
Äänentoistolaite
Kastemalja
Catering/ostopalvelu
Omatoiminen tilaisuus
Sauna

Tapahtumat

ti 4.4. klo 11.00

Urhatuntie 80, 37120 Nokia

Yhteinen pöytä

Tuettu ruokailu
ti 11.4. klo 9.00

Urhatuntie 80, 37120 Nokia

Perhekerho

Perhekerhossa lapset saavat leikkiä, laulaa ja askarrella oman aikuisen kanssa. Kerho on myös aikuisten virkistymispaikka.
ti 18.4. klo 9.00

Urhatuntie 80, 37120 Nokia

Perhekerho

Perhekerhossa lapset saavat leikkiä, laulaa ja askarrella oman aikuisen kanssa. Kerho on myös aikuisten virkistymispaikka.
ti 18.4. klo 11.00

Urhatuntie 80, 37120 Nokia

Yhteinen pöytä

Tuettu ruokailu
pe 21.4. klo 17.00

Urhatuntie 80, 37120 Nokia

Hiljaisuuden retriitti

Hiljaisuuden retriitti "Luottamuksessa leväten". Olemista ilman vaatimuksia. Hiljaisuutta rytmittävät rukoushetket sekä mahdollisuus ulkoilla, saunoa, lukea, levätä ja pysähtyä oman elämän kysymysten kanssa. Saapuminen perjantaina klo 17-18 ja päätös sunnuntaina klo 15. Hinta 90e omin liinavaattein. Ilmoittautuminen 12.4. mennessä. Tiedustelut ja ilmoittautumiset Merja Heinilä: 050 430 7172, merja.heinila@evl.fi tai Sanna Vuorela: 040 653 1146, sanna.vuorela@evl.fi
ti 25.4. klo 9.00

Urhatuntie 80, 37120 Nokia

Perhekerho

Perhekerhossa lapset saavat leikkiä, laulaa ja askarrella oman aikuisen kanssa. Kerho on myös aikuisten virkistymispaikka.
ti 25.4. klo 11.00

Urhatuntie 80, 37120 Nokia

Yhteinen pöytä

tuettu ruokaili
ke 26.4. klo 18.00

Urhatuntie 80, 37120 Nokia

Miesten ilta

Saunomista ja jutustelua