Nokian seurakunta kuuluu aluekeskusrekisteriin

Seurakuntamme kuuluu Tampereen aluekeskusrekisteriin. Aluekeskusrekisterissä hoidetaan kaikkien siihen kuuluvien seurakuntien kirkonkirjojen pito keskitetysti. Kirkonkirjojen pitoon sisältyy muun muassa virkatodistusten ja sukuselvitysten laatiminen, avioliiton esteiden tutkinta sekä kasteiden, avioliittojen, kirkosta eroamisten ja kirkkoon liittymisten rekisteröiminen.

Virkatodistuksen, sukuselvityksen tai -tutkimuksen tilaaminen

Virkatodistus- ja sukuselvitystilaukset sekä sukututkimuspyynnöt tilataan Tampereen aluekeskusrekisteristä.

Tampereen aluekeskusrekisterin nettisivujen etusivu:
https://www.akrtampere.fi/sivustot/tampereen_aluekeskusrekisteriLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Yritysten ja yhteisöjen virkatodistustilaus:
https://www.akrtampere.fi/sivustot/tampereen_aluekeskusrekisteri/virkatodistus/virkatodistuksen_tilaus_yrityksille_ja_yhteisoilleLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Jos sähköinen tilaus ei onnistu, tilauksen voi tehdä myös

• puhelimitse: 03 219 0700 arkisin klo 9–15 tai
  • sähköpostilla: keskusrekisteri.tampere@evl.fi.

Tampereen aluekeskusrekisterin yhteystiedot: https://www.akrtampere.fi/sivustot/tampereen_aluekeskusrekisteri/yhteystiedotLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Kirkkoherranvirasto säilyy Nokialla

Oma kirkkoherranvirasto säilyy Nokialla aluekeskusrekisteriin siirtymisen jälkeenkin. Muun muassa kirkollisista toimituksista ja hauta-asioista sovitaan paikallisesti kuten ennenkin. Myös muu asioiminen on edelleen mahdollista kirkkoherranvirastomme kautta.

Virasto palvelee maanantaisin ja tiistaisin klo 9–15 sekä keskiviikkoisin ja torstaisin klo 9–13

• puhelimitse: 03 280 4111
  • tai sähköpostilla: nokian.kirkkoherranvirasto@evl.fi.

Kirkon asiointipalvelu virkatodistusten tilaamista varten

Lue uutinen Tilaa virkatodistus verkossa -palvelusta.

Mikä on virkatodistus?

Virkatodistus tarvitaan mm. perinnönjaossa, sukututkimuksessa ja perunkirjoitusta tai pankkia varten hoidettaessa kuolleen henkilön raha-asioita. Passia ja ajokorttia varten ei enää nykyisin tarvita virkatodistusta. Aluekeskusrekisterit antavat jäsenistään virkatodistuksia, joista peritään Kirkkohallituksen ohjeiden mukainen maksu. Virkatodistuksen tietosisältö määräytyy todistuksen käyttötarkoituksen mukaan. Virkatodistuksen voi saada myös mistä tahansa maistraatista. Virkatodistusta tarvitaan nykyään yhä vähemmän, sillä viranomaiset saavat usein tiedot suoraan väestötietojärjestelmästä.

Mikä on sukuselvitys?

Sukuselvitys on ote henkilöä tai perhettä koskevista kirkonkirjaan tehdyistä merkinnöistä. Sukuselvitystä tarvitaan yleisimmin perunkirjoitukseen ja kuolinpesän asioiden hoitoon. Sukuselvitykset tilataan aluekeskusrekisteristä.

Mikä on sukututkimus?

Sukututkimus eli genealogia on historian aputiede, jonka tutkimuskohteena ovat ihmisten väliset sukulaisuussuhteet ja sukujen historia. Sukututkimuksia voi tilata tai tehdä itse yli 100 vuotta vanhoista kirkonkirjoista tai tallenteista. Sukututkimuksia tekevät aluekeskusrekisterit.