Nokian kirkko

Pirkkalaistie 22 B, 37100  Nokia

Nokian kirkko

Nokian kirkko on juhlava ja kaunis, niin sisältä kuin ulkoakin. Sen muodossa ja tunnelmassa näkyy vahvasti pääsuunnittelijan C.L. Engelin kädenjälki.

Komealle harjulle vuonna 1837 valmistunut tiilikirkko edustaa uusklassillista tyyliä. Rakennuksen esikuvana on ollut Rooman Pantheon-temppeli täysympyrämuotoineen ja koko kirkon peittävine kattokupoleineen.

Lähes kahden vuosisadan aikana Nokian kirkko on kokenut monta muutos- ja restaurointivaihetta. Arkkitehti Seppo Rihlaman johdolla toteutettiin vuosina 1973 - 1974 mittavin kirkon korjaus. Samassa yhteydessä Kangasalan urkutehdas rakensi Nokialle nykyiset 32-äänikertaiset urut. Viimeisimmät muutostyöt kirkossa tehtiin vuonna 1996, jolloin uusittiin lattia ja kunnostettiin kuoriosaa.

Nokian kirkon pääsalin harmaa kalkkikivilattia kuvaa maata ja taistelevaa seurakuntaa, sininen kattokupoli puolestaan taivasta ja riemuitsevaa seurakuntaa. Seinien ja katon yhtymäkohdassa kulkeva oranssi raita ilmentää ajan ja iäisyyden rajaa ja koko salia kiertävät pilasterit Jeesuksen sovitustyötä, jonka vuoksi ihmisillä on mahdollisuus siirtyä taistelevasta seurakunnasta riemuitsevaan seurakuntaan.

Kirkossa on tilaa 780 henkilölle.

Katso video: Nokian kirkko - maasta taivaaseen

Kirkon kellarissa on kirkkomuseo, josta video alla ja esite tässä.

 

Pirjo Ojennus
suntio


050 430 7171

YouTube-video

 

Induktiosilmukka
Inva-WC
Lastenhoitohuone
Pysäköinti
wc
Esteetön kulku

Sijainti kartalla

Tapahtumat

ma 16.9. klo 18.30

Pirkkalaistie 22 B, 37100 Nokia

Raamattupiiri

Opiskellaan Raamattua ja rukoillaan yhdessä.
ke 18.9. klo 15.00

Pirkkalaistie 22 B, 37100 Nokia

Avoin rukoushetki

Rukoillaan yhdessä.