Nokian kirkko

Pirkkalaistie 22, 37100  Nokia

Nokian kirkko

Nokian kirkko on juhlava ja kaunis, niin sisältä kuin ulkoakin. Sen muodossa ja tunnelmassa näkyy vahvasti pääsuunnittelijan C.L. Engelin kädenjälki.

Komealle harjulle vuonna 1837 valmistunut tiilikirkko edustaa uusklassillista tyyliä. Rakennuksen esikuvana on ollut Rooman Pantheon-temppeli täysympyrämuotoineen ja koko kirkon peittävine kattokupoleineen.

Lähes kahden vuosisadan aikana Nokian kirkko on kokenut monta muutos- ja restaurointivaihetta. Arkkitehti Seppo Rihlaman johdolla toteutettiin vuosina 1973 - 1974 mittavin kirkon korjaus. Samassa yhteydessä Kangasalan urkutehdas rakensi Nokialle nykyiset 32-äänikertaiset urut. Viimeisimmät muutostyöt kirkossa tehtiin vuonna 1996, jolloin uusittiin lattia ja kunnostettiin kuoriosaa.

Nokian kirkon pääsalin harmaa kalkkikivilattia kuvaa maata ja taistelevaa seurakuntaa, sininen kattokupoli puolestaan taivasta ja riemuitsevaa seurakuntaa. Seinien ja katon yhtymäkohdassa kulkeva oranssi raita ilmentää ajan ja iäisyyden rajaa ja koko salia kiertävät pilasterit Jeesuksen sovitustyötä, jonka vuoksi ihmisillä on mahdollisuus siirtyä taistelevasta seurakunnasta riemuitsevaan seurakuntaan.

Kirkossa on tilaa 780 henkilölle.

Kirkon kellarissa on kirkkomuseo, josta video alla ja esite tässä.

Pirjo Ojennus
suntio

Pirkkalaistie 22, 37100 Nokia

Operaatio Joulun Lapsi -lahjojen pakkausilta

Ideana on pakata kenkälaatikko täyteen lasta ilahduttavia tavaroita ja lähettää vähävaraiselle lapselle. Jokaisen lahjan mukana lapsi kuulee myös evankeliumin.

Pirkkalaistie 22, 37100 Nokia

Kädentaitajien ja Myllypirttiläisten tapaaminen