Hetki-kirjoitukset

Seurakunnan työntekijöiden paikallislehteen kirjoittamat hartauskirjoitukset luettavissa alla.

minä suojelen sinua kaikelta / mitä ikinä keksitkään pelätä / ei ole sellaista pimeää / jota minun hento käteni ei torjuisi

Siunasin tiistaina tämän syksyn ekaluokkalaisia koulutielle Nokian kirkossa. Katsoin vuorotellen silminnähden liikuttuneita vanhempia ja heidän jännittyneitä lapsiaan. Laskin käteni lasten hiuksille ja lausuin siunaussanat ”Jeesus siunatkoon sinun koulutiesi ja koko elämäsi”. Puolessa välissä kierrosta silmiini nousivat kuumat kyyneleet. Tavoitin yhtäkkiä jotain siitä jännityksestä, joka oli läsnä lapsissa ja joitain siitä huolesta, joka oli läsnä vanhemmissa.

Syksy on monissa perheissä muutoksen aikaa. Koulut alkavat, ekaluokkalaiset astuvat koulutielle, nuoret aloittavat opiskelujaan toisella paikkakunnalla usein kaukana kotoa. Olipa koulunsa aloittava lapsi pieni tai jo vähän isompi, toivovat vanhemmat että kaikki menisi hyvin. Että joku suojelisi, huolehtisi ja varjelisi. Lapset kasvavat mutta vanhemman huoli on ikuinen.

Sen jälkeen kun minusta tuli ensimmäisen kerran äiti kuusi vuotta sitten, en ole voinut kuunnella enkä laulaa Ultra Bra -yhtyeen kappaletta Minä suojelen sinua kaikelta. Tultuani äidiksi tajusin, ettei tuo mitä laulussa luvataan olekaan mahdollista. En voi suojella kaikelta, kaikki ei ole minun vallassani. Joudun päästämään irti, joudun toivomaan ja luottamaan, että kaikki menee hyvin, että on joku joka suojelee sielläkin minne minun hento käteni ei yllä tai kerkeä.

Sinun turvanasi on Herra, sinun kotisi on Korkeimman suojassa. Onnettomuus ei sinuun iske, mikään vitsaus ei uhkaa sinun majaasi. Hän antaa enkeleilleen käskyn varjella sinua, missä ikinä kuljet, ja he kantavat sinua käsillään, ettet loukkaa jalkaasi kiveen. Sinä poljet jalkoihisi leijonan ja kyyn, tallaat maahan jalopeuran ja lohikäärmeen.  Psalmista 91.

Toivotan kaikille koulunsa aloittaville ja lapsiaan kouluun lähettäville luottamusta tulevaan, autoilijoille kevyttä kaasujalkaa ja opettajille iloa työhön!

Laura Niska, vs. seurakuntapastori

Seurakunnan blogi, klikkaa kuvaa ja lue.