Hengellisiä kirjoituksia

Hartauskirjoitus

Seurakunnan työntekijät kirjoittavat vuorollaan joka viikko Hetki-hartauskirjoituksen Nokian Uutisiin. Sama kirjoitus julkaistaan tällä sivulla.

Sankarihaudoilla

Viime sunnuntaina sain olla mukana laskemassa seppeleet sankarihaudoilla ja vakaumuksensa puolesta kaatuneitten muistokivellä Nokian hautausmaalla, oli Kaatuneitten muistopäivä.

En olisi vielä jokin aika sitten voinut uskoa, että tuota päivää vietetään sodan uhan keskellä. Edellisistä sukupolvista löytyy minunkin kohdallani niin sotaveteraaneja kuin sisällissodan vankileirillä olleita, mutta minulle sota on ollut eniten totta vain kylmän sodan vuosina epämääräisenä ahdistuksena muiden epämääräisten ahdistusten joukossa.

`Siunaa ja varjele meitä, Korkein, kädelläs´, lauloimme siinä sankarihaudoilla virrestä 584 Uuno Kailaan sanoin. `Kaitse ain kansamme teitä, vyöttäen voimalla meitä heikkoja edessäs.´

Kovin vähän muuta voimme, heikkoja olemme, kun isot asiat tapahtuvat. Sen voimme, pyytää Korkeinta siunaamaan ja varjelemaan meitä heikkoja ja avuttomia.

Virsi jatkuu `Tutkien sydämemme silmäs meihin luo. Ettemme harhaan kääntyis, ettei kansamme nääntyis´. Ettei kansa kääntyisi harhaan, että saisimme säilyttää paikkamme maailman kansojen joukossa oikeudenmukaisuuden ja vastuun äänenä.

Ja sitäkin siinä sankarihaudoilla rukoilimme, että itse muistaisin. osaisin ja jaksaisin olla rauhantekijä omalla paikallani.

Timo Uotila, pastori