Hartauskirjoitus

Seurakunnan työntekijät kirjoittavat vuorollaan joka viikko Hetki-hartauskirjoituksen perjantaisin julkaistavaan Nokian Uutisiin. Samat kirjoitukset julkaistaan yleensä torstaisin tällä sivulla.

Siunatut näkökulmat

Villasukkajuoksu lumessa – se vasta on ihanaa! Paastonaikana on tapana keventää jostain. Villasukkajuoksussa luovutaan kengistä, jotka korvataan neljällä villasukkaparilla. Nämä kenkien korvikkeet ovat kevyet ja lämpimät. On virkistävää tehdä toisin. Me ihmiset väsymme sekä jatkuvaan samankaltaisuuteen että jatkuvaan asioiden monimutkaisuuteen. Toisille meistä riittää pienempikin vinkkelin muutos virkistykseksi toisten kaivatessa jotain megalomaanista. Sanotaan, että näkökulman vaihtamisen taidolla on merkitystä siihen, kuinka ymmärrämme toisiamme.  Sillä on vaikutusta myös oivaltamiseen, ongelmien ratkaisemiseen ja luovuuteen. Uudet kulmat ovat kuin uudet kehykset, joiden myötä ajatuksemme ja ymmärryksemme avartuvat.

Villasukkajuoksu kaikessa iloisuudessaan on saanut minut havahtumaan, että juoksu voi olla ihan minuakin varten.  Liikkeessä on ollut mielessä Paavalin ajatus: ”Juoksen kohti maalia saavuttaakseni voittajan palkinnon, pääsyn taivaaseen. Sinne Jumala kutsuu Kristuksen Jeesuksen omat” (Fil. 3:14). Mahtava voimalause matkalle! Tällainen tulevaisuus avautui ensimmäisenä pääsiäisenä. Matkalla suureen juhlaan saamme kukin tutkia omia askeleitamme. Paastonajan juju on siinä, että voimme antaa aikaa niille asioille jotka ovat luovuttamattomia. Maalia kohti on helpompi mennä, jos pysyy suunnassa. Etenemistapa vaihtelee väistämättä.  On mielenkiintoista lukea Raamatusta, mitä Jeesuksen kohtaaminen muutti ihmisissä: virisi uudenlaisia ajattelun aiheita ja tulokulmia. Paastonaikana saamme herkistyä kuuntelemaan häntä. Hän avartaa ajatuksiamme. Hänen läsnäolossaan ymmärrämme, millaisiksi Luoja meidät loi ja millaisia resursseja hän on meihin asettanut. Tarja Vilppolan sanat johtakoon meitä kääntymään hänen puoleensa.

Maailma on täynnä sanoja.
Sydämeni kaipaa sanomattoman paljon
sanoin kuvaamatonta.
Tahdon avata Sinulle Sydämeni,
vastata koputukseesi
ja istua kanssasi pöytään
syömään itseni kylläiseksi antimistasi,
tulla puetuksi Sinun rakastavassa katseessasi,
täyttyä läsnäolosi hyvyydestä, yltäkylläisesti,
kuulla sinun äänesi.
Anna minun löytää luovuttamaton minuuteni,
kaikkein pyhin tässä temppelissäsi.

Hyvää paastonaikaa ja siunattuja näkökulmia!

Sanna Säämäki, vs. Lähetys- ja aikuistyön koordinaattori

Seurakunnan blogi, klikkaa kuvaa ja lue