Nokian seurakunnan nimikkokohteet

Nimikkokohteet ovat erilaisia lähetystyötä tekeviä kohteita ja projekteja maailmalla. Nimikkoläheteiltä ja nimikkokohteista tulee kuulumisia lähettikirjeiden muodossa. Nimikkolähettien uusimmat kirjeet ovat luettavissa Kuulumisia maailmalta -osiossa. Kirjeitä luetaan myös lähetysilloissa.

Angolan luterilainen kirkko

Nokian seurakunta on mukana Angolan evankelisluterilaisen kirkon tukemisessa kahdella hankesopimuksella:

IELA:n (Igreja Evangélica Luterana de Angola) työntekijäkoulutuksen vahvistaminen tukemalla Shangalalan Raamattuinstituuttia sekä kristillisen kasvatuksen tukemisen kautta. Työtä tehdään Suomen Lähetysseuran kautta.

Raamattutyö Intiassa

Intian väkiluku ylittää miljardin. Noin Euroopan kokoisessa maassa puhutaan yli 1600 kieltä. Tällä hetkellä Pipliaseuralla on käynnissä Intiassa yli 80 käännöshanketta useilla kielillä. Pipliaseuran tavoitteena on kääntää ja julkaista Raamattuja moninaisen lukija- ja kuulijakunnan tarpeisiin. Vuosittain yli miljoonan Raamatun ja Uuden Testamentin jakeluverkosto tavoittaa erilaiset yleisöt kaupungeista maaseudulle, rikkaista köyhiin, nuorista vanhuksiin naisista miehiin, lukutaitoisista lukutaidottomiin.

Koulutusta Myanmarissa

Uusin nimikkokohteemme on Kaakkois-Aasiassa sijaitseva Myanmar, jota tuetaan Suomen Luterilaisen evankeliumiyhdistyksen (SLEY) kautta.

Sley:n luterilainen yhteistyökirkko on pieni ja nuori. Sen keskuspaikkana on maan pääkaupunki Yangon. Kirkko ylläpitää orpokotia, jossa asuu 20 orpolasta. Lisäksi kirkon ulospäin suuntautuvaan toimintaan kuuluvat koulutuskeskukset, joissa annetaan kouluopetusta sellaisille lapsille, joilla ei ole mahdollisuutta muuten käydä koulua. Tässä yhteydessä annetaan myös Raamattu- ja katekismusopetusta. Myanmarin luterilainen kirkko on kutsunut Sleytä auttamaan kirkon työntekijöiden ja vapaaehtoisten koulutuksessa. Se on yksi Myanmarin luterilaisen kirkon haasteista. Myanmarin yleisen koulutustason heikkous heijastuu myös kirkon jo toimiviin työntekijöihin sekä opiskelijoihin.