Lähetyksen sanoma on viesti Jumalan rakkaudesta

Lähetystyö on jokaisen kristityn vastuu ja tehtävä. Se on ilosanoman eli evankeliumin kertomista sanoin ja teoin, lähelle ja kauas. Evankeliumi on kertomus Jumalan kaikki rajat ylittävästä armosta ja rakkaudesta, joka näkyy selvimmin Jeesuksen elämässä, puheissa ja teoissa. Evankeliumi kutsuu meitä Jumalan yhteyteen sekä välittämään lähimmäisestä ja luomakunnasta.

Kirkon kansainvälistä työtä tekevät järjestöt toimivat yhdessä seurakuntien kanssa, jotta tämä sanoma olisi totta kaikilla mantereilla. Sitä varten tarvitaan julistustyötä, kristillistä kasvatusta ja kristittyjen kouluttamista. Lähetystyötä toteutetaan kokonaisvaltaisesti niin, että ihmisten elämäntilanteet otetaan huomioon ja niihin vastataan tarpeitten mukaisesti.

Nimikkolähettiemme ja -kohteidemme ajankohtaisia kuulumisia voi seurata seurakunnan nettisivuilta. Kirjeet ja tiedotteet käydään läpi lähetysilloissa. Illoissa rukoillaan yhdessä lähettien ja kohteiden puolesta.

Lätty-nuoret on nuorten aikuisten oma ryhmä lähetystyöstä kiinnostuneille. Lätyt kokoontuvat noin kahden viikon välein. Lisätietoja ryhmänohjaajalta, Suvi Pynttäri 040 120 8991.

Lähetystyö Nokian seurakunnassa

Lähetystyössä voi olla monella tapaa mukana. Meitä kaikkia kaivataan käsinä ja jalkoina kertomassa Jumalan rakkaudesta niin Nokialla kuin kaukana maailmalla.

Tule mukaan!

• Rukoile lähetystyön puolesta
  • Osallistu lähetysiltoihin
  • Osallistu myyjäisten tai tapahtumien valmisteluun
  • Poikkea ostoksille myyjäisiin tai tapahtumiin
  • Lahjoita rahaa kolehtiin
  • Pidä yhteyttä nimikkolähetteihin
  • Anna mahdollisuus koulunkäyntiin ryhtymällä kummiksi
  • Tule ideoimaan jotain aivan uutta toimintaa

Ekumenia on kristillisten kirkkojen välistä yhteistyötä. Ekumenian tavoitteena on kristillisten kirkkojen ja kristittyjen välinen ykseys. Suomen ev. lut. kirkko edistää ekumeniaa kolmen suuren kansainvälisen kirkkoliiton kautta – Luterilaisen maailman liiton, Kirkkojen maailmanneuvoston ja Euroopan kirkkojen konferenssin kautta.
Paikallisesti Nokian seurakunta tekee ekumeenista yhteistyötä toimimalla yhteistyössä paikallisten seurakuntien ja kirkkojen kanssa. Vuosittain tammikuussa vietetään ekumeenista rukousviikkoa.

Kansainvälinen diakonia on hädänalaisten ihmisten auttamista maamme rajojen yli. Se on kehitysyhteistyötä, humanitaarista apua, apua katastrofin uhreille, pakolaisapua, henkistä ja aineellista auttamista, pitkäjänteistä avustamistyötä perustuen kristilliseen ihmiskäsitykseen. Jokainen ihminen on mittamattoman arvokas. Nokian seurakunnassa kansaivälistä diakoniaa toteutetaan lähinnä Kirkon Ulkomaanavun (KUA) kautta. Yhteisvastuun kautta autetaan vuosittain vaihtuvaa kohdetta. Kirkon Ulkomaanavun yhteyshenkilönä toimii seurakunnassamme diakoniatyöntekijä Marjut Kuusijoensuu-Prusi.

Uskontojen välistä vuoropuhelua kutsutaan uskontodialogiksi. Uskontodialogi on Suomessa arkipäivää. Seurakunnat edistävät eri tavoin uskontojen välistä vuoropuhelua ja kohtaamista.

Korkeemäenkatu 20
37100 Nokia

Lähetystyö

vs. lähetys- ja aikuistyön koordinaattori
Valkamankatu 2 A
37100 Nokia

Lähetys- ja aikuistyön koordinaattorin sijaisena 16.7.2018 - 23.2.2019.

Lähetysillat

Napsauta linkistä juliste auki.