Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Jumalanpalvelus ei ole kirkon toimintamuoto vaan seurakunnan tapa olla olemassa. Messu on jumalanpalvelus, jossa vietetään ehtoollista. Uskonelämän hoitoon kuuluu jumalanpalveluksissa käynti ja asioiden jakaminen toisten kanssa. Seurakunnan toiminnoissa tähän on hyvä mahdollisuus.

Jumalanpalvelus kutsuu jokaista sanan ja ehtoollisen äärelle kaikkina pyhäpäivinä. Messu Nokian kirkossa klo 10 ja kyläkirkoissa joka toinen viikko tai kerran kuukaudessa. Lisäksi iltamessuja ja erityisjumalanpalveluksia.

Pääsiäisajan jumalanpalvelukset

Palmusunnuntai 14.4.

Palmusunnuntai on viimeinen sunnuntai ennen pääsiäistä. Jeesus ratsastaa Jerusalemiin ja kansa tervehtii häntä heiluttaen palmunoksia: ”Hoosianna, Herra, auta!” Meidän palmunoksinamme ovat pajunkissat, virpojat kulkevat ovilla. Riemuun sekoittuu kuitenkin jo surua, kuningas ratsastaa kohti ristiä.

·         Talviriparin konfirmaatiomessu Nokian kirkossa klo 10

·         Majataloilta Nokian kirkossa klo 18

Kiirastorstai 18.4.

Kiirastorstai on ehtoollisen asettamisen päivä. Jeesus pesee opetuslastensa jalat antaen näin mallin kristilliseen lähimmäisenrakkauteen. Ja sitten vietämme ehtoollista. Kiirastorstain iltamessun lopuksi alttari puetaan mustaan väriin.

·         Ehtoollishartaus Nokian kirkossa klo 14

·         Ehtoolliskirkko Nokian kirkossa klo 19

·         Ehtoolliskirkko Siuron kirkossa klo 18

·         Ehtoolliskirkko Tottijärven kirkossa klo 18

·         Ehtoolliskirkko Pinsiön kirkossa klo 19.30

·         Ehtoolliskirkko Suoniemen kirkossa klo 19.30

Pitkäperjantai 19.4.

Pitkäperjantaina me muistamme Jeesuksen kärsimystä ja ristinkuolemaa. Pitkäperjantai on ainoa päivä, jolloin kirkon väri on surun musta. Alttarilla on vain ristiinnaulitun kuva, krusifiksi sekä viisi ruusua, jotka muistuttavat Jeesukseen lyödyistä haavoista. Pitkäperjantain virret veisataan ilman urkusäestystä eikä ehtoollista vietetä. Jumalanpalvelus on vuoden synkin, mutta vasta synkkyyttä vasten me voimme nähdä valon kirkkauden.

·         Hiljainen sanajumalanpalvelus Nokian kirkossa klo 10

·         Hiljainen sanajumalanpalvelus Siuron kirkossa klo 10

·         Hiljainen sanajumalanpalvelus Tottijärven kirkossa klo 10

Hiljainen lauantai 20.4.

Pääsiäisyönä kaikkialla maailmassa kristityt kokoontuvat juhlimaan kuoleman voittamista. Pimeän yön keskellä valo kulkee kynttilästä kynttilään: Hauta on tyhjä, Kristus on voittanut kuoleman!

·         Pääsiäisyön messu Nokian kirkossa klo 23

Pääsiäispäivä sunnuntai 21.4.

Pääsiäinen on kirkkovuoden suurin juhla. Kristus on totisesti ylösnoussut! Kirkko on puettu valkoiseen juhlaväriin. Jos tulet kirkkoon kerran vuodessa, tule pääsiäisenä. Juhlaan on aihetta, kuolema on voitettu!

·         Pääsiäisen messu Nokian kirkossa klo 10

·         Pääsiäisen messu Siuron kirkossa klo 10

·         Pääsiäisen messu Tottijärven kirkossa klo 10

·         Pääsiäisen messu Pinsiön kirkossa klo 12

·         Pääsiäisen messu Suoniemen kirkossa klo 12

Toinen pääsiäispäivä maanantai 22.4.

Pääsiäisenä pysähdytään tyhjälle haudalle, toisena pääsiäispäivänä kerrotaan Ylösnousseen kohtaamisesta. Alkaa matka eteenpäin arjessa rohkein mielin, kuoleman voittanut Herra on kanssamme.

·         Iltamessu Nokian kirkossa klo 18

Raamattupiiri Siuron kirkossa joka toinen keskiviikko klo 15. Eija Tuominen. Käydään läpi Psalmien kirjaa.

Raamattupiiri Kulmakivessä joka toinen keskiviikko klo 17. Arja Kuusniemi. Raamattua käydään läpi rennosti keskustellen.

Työikäisten naisten raamattu- rukouspiiri parittomien viikkojen sunnuntaisin Kanttorilassa klo 18. Rukoustukea ja rentoa pohdintaa.

Raamattupiiri parillisilla viikoilla Nokian kirkon alakerrassa 18.30. Raimo Kortesoja.