Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Jumalanpalvelus ei ole kirkon toimintamuoto vaan seurakunnan tapa olla olemassa. Messu on jumalanpalvelus, jossa vietetään ehtoollista. Uskonelämän hoitoon kuuluu jumalanpalveluksissa käynti ja asioiden jakaminen toisten kanssa. Seurakunnan toiminnoissa tähän on hyvä mahdollisuus.

Etusivun tapahtumakalenterista ja tältä sivulta näet Nokian seurakunnan jumalanpalvelukset.

Ylen ohjelmia tammikuussa

Ohjelmat ovat katsottavissa ja kuunneltavissa myös Yle Areenassa.

Yle TV1 Jumalanpalvelukset

• Su 15.1. klo 10.00 Metodistikirkon Studiokirkko: Pyhän kosketus. (Tallennettu Mediapoliksessa Tampereella.)
  • Su 22.1. klo 10.00 Nojatuolikirkko. Mikä on ihme? Pitääkö uskoa ihmeisiin, jos uskoo Jumalaan? Nojatuolikirkossa on keskustelemassa vaikuttaja Karoliina Pentikäinen, runoilija Pia Perkiö ja muusikko Jaakko Löytty. Liturgina ja juontajana Kimmo Saares. Musiikista vastaavat Jaakko Löytty & Selluduo Varonen ja Make Perttilä Church House Band.

Yle TV1 Pisara

• La 14.1.Herättäjä-Yhdistyksen toiminnanjohtaja Kalle Hiltunen kasvoi Siionin virsiä kuullen ja imeytyi nuorena niitä laulamaan. Herännäisille eli körteille on ominaista ikävöivän ja epätäydellisen uskon hyväksyminen (Matt. 5:3).
  • La 21.1. Ympäristöasiantuntija Hannele Siltala käy usein Turun Ruissalossa. Siellä, meren äärellä, hän huomasi eräänä päivänä ajattelevansa sanaa Godfulness, ja sitä, mitä se voisi olla. Nyt Godfulness mahdollistaa luonnon kokemisen niillekin, jotka eivät luontoon pääse (Apt. 17:27–28).
  • La 28.1. Jenni Tuulensuu työskentelee pappina päihderiipuvaisille asuntoja tarjoavassa Sininauhasäätiössä. Työssään hän kuuntelee ihmisiä, jotka eivät ole tottuneet siihen, että heitä kuunnellaan ilman arviointia tai arvottamista (Ps. 42:2–4, Joh. 14:27).

Yle Radio1 Radiohartaudet

• Tammikuun maanantaiaamuissa vuorottelevat Verkosto-seurakuntayhteisön johtava pastori Riikka Hartikainen ja sairaalapastori Raimo Lähteenmaa.
  • Tiistaiaamuissa musiikin voimasta puhuu säveltäjä Janne Salmenkangas.
  • Keskiviikkoaamujen omaelämänkerrallista sarjaa jatkaa rovasti, rokkipappi Tarvo Laakso ja keskiviikkoillan rukoushetkiin johdattaa ekumeniikan ja missiologian dosentti, pappi Mari-Anna Auvinen.
  • Torstaiaamuissa vuorottelevat toimittaja Hanna Antila ja poliisipappi Jaani Vilkkilä. Torstai-illoissa matkustetaan pastori Riikka Wikströmin kanssa paikkaan, jossa on hyvä ja turvallista olla.
  • Perjantaiaamuissa kirkkoherra Pauli Niemelä pohtii tulevan sunnuntain tekstejä. Perjantai-illoissa kuullaan hartaat sävelet ja musiikkihartaudessa uskontodialogin asiantuntija Pekka Y. Hiltusta ja opetusneuvos Kalevi Virtasta.
  • Lauantai-illan rukoushetkissä kohti pyhää johdattavat pastori Aija Pöyri ja Kansan Raamattuseuran varatoiminnanjohtaja Kalle Virta.