Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Jumalanpalvelus ei ole kirkon toimintamuoto vaan seurakunnan tapa olla olemassa. Messu on jumalanpalvelus, jossa vietetään ehtoollista. Uskonelämän hoitoon kuuluu jumalanpalveluksissa käynti ja asioiden jakaminen toisten kanssa. Seurakunnan toiminnoissa tähän on hyvä mahdollisuus.

Etusivun tapahtumakalenterista ja tällä sivulla näet Nokian seurakunnan jumalanpalvelukset.

Television ja radion tarjonta

Yle Radio 1 -hartaudet

Aamuhartaudet lähetetään Yle Radio 1:ssä ma–la klo 6.15, toinen lähetys klo 7.15.
Iltahartaudet lähetetään ma–pe klo 18.50, uusinta klo 23.00, lauantai-iltaisin rukoushetki klo 18.00. Kaikki hartaudet ovat myös kuunneltavissa Yle Areenassa.

• Tiistaiaamuissa 11.5. lähtien pastori Hannu Varkki vie neljän hartauden mittaiselle linturetkelle.
  • Keskiviikkoaamuisin kuullaan omaelämäkerrallisia hartauksia. Arkkipiispa emeritus Jukka Paarma jatkaa sarjaansa 19.5. asti, jonka jälkeen oman sarjansa aloittaa rovasti Pirkko Yrjölä.
  • Keskiviikkoillan hartauksissa puhuu kirjailija Susanna Erätuli ja 19.5. lähtien hengellisen ohjauksen pastori Jussi Holopainen.
  • Torstai-illoissa kuullaan 6.5. lähtien KUA:n työntekijöitä.

Yle Radio 1 – jumalanpalvelus klo 10

• 9.5. Musiikkimessu Viikin kirkosta
  • 13.5. Jumalanpalvelus Vaasan kirkosta.
  • 16.5. Jumalanpalvelus Sammonlahden kirkosta Lappeenrannasta.
  • 23.5. Blues-jumalanpalvelus Haminasta Johanneksen kirkosta.
  • 30.5. Koululaisjumalanpalvelus Puijon seurakunnasta Kuopiosta

Yle Radio 1 – Horisontti

• 9.5. klo 12.05 Äidiksi syntymässä: Tarvitaanko synnytyskulttuurin muutosta?

Yle TV1 – jumalanpalvelus klo 10

• 9.5. Liedon motoristikirkko (uusinta vuodelta 2019)
  • 13.5. Helatorstain studiokirkko: Luomakunta huokaa toivossa. Tampereen seurakuntien kelttijumalanpalvelus.
  • 16.5. Kaatuneiden muistopäivän kenttähartaus Niinisalosta
  • 23.5. Helluntaipäivän messu Jokioisten kirkosta
  • 30.5. Liikemiesten Lähetysliiton juhlamessu Naantalin kirkosta

Yle TV1 – Pisara klo 12.40

• 9.5. Äiti on aina äiti. Johtava varhaiskasvatuksen ohjaaja Hanna Rajalin.
  • 15.5. Liike avartaa ajatuksia. Toimittaja Reetta Meriläinen.
  • 22.5. Onko olemassa hengetöntä musiikkia? Muusikko Eveliina Sydänlähde.
  • 29.5. Rituaalit ja sanan mahti. Rituaalitutkija, kirjailija ja teatterinjohtaja Otso Kautto.