Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Jumalanpalvelus ei ole kirkon toimintamuoto vaan seurakunnan tapa olla olemassa. Messu on jumalanpalvelus, jossa vietetään ehtoollista. Uskonelämän hoitoon kuuluu jumalanpalveluksissa käynti ja asioiden jakaminen toisten kanssa. Seurakunnan toiminnoissa tähän on hyvä mahdollisuus.

Etusivun tapahtumakalenterista ja tältä sivulta näet Nokian seurakunnan jumalanpalvelukset.

Televisiossa ja radiossa

Pisara Yle TV1 klo 12.30

• La 7.5. Pukeudu mustaan torstaisin. Koronan aikana lähisuhdeväkivalta on lisääntynyt. Miten Pukeudu mustaan torstaisin -kampanjalla vastustetaan sukupuolittunutta väkivaltaa? Saija Kainulainen (Joh. 14: 1–7).
  • La 14.5. Voimme katsoa samaan suuntaan. Helsingin seurakuntayhtymän venäjänkielisen työn pastori Anna Lewing kohtaa työssään ihmisiä, joilla on huoli Ukrainan tilanteesta. Levottomuuden ja hajaannuksen keskellä Lewing rohkaisee katsomaan Kristukseen, joka yhdistää erilaisia ja eri taustoista tulevia ihmisiä. (Joh. 17–20).
  • La 21.5. Bibliodraamaan osallistujat pääsevät aikamatkalle Raamatun maailmaan. Mika Lahtinen ohjaa Jyväskylässä luovaa Raamattutyöskentelyä, jossa eläydytään Raamatun maailmaan ja kertomuksiin. (Mark. 10: 46–52)
  • La 28.5. Elämä voi muuttua. Diakoni ja perhehoitaja Jaana Jurvanen oli kymmenen vuotta sitten tilanteessa, josta ei nähnyt ulospääsyä. Nyt hän tahtoo rohkaista vaikeuksissa olevia. Mistä Jaana sai apua avioeron, uupumuksen, velkaantumisen ja masennuksen keskellä? (Jes. 41: 10)

TV-jumalanpalvelukset Yle TV1 klo 10

• Su 8.5. Riemulaulut Lahden Ristinkirkossa Petri Laaksosen lauluin. Lahden Gospelkuoro, Lahden Laulamattomien kuoro ja Lotilan 3. musiikkiluokkien kuoro. Juontajina pastorit Hanna Paavilainen ja Riku Suokas. Saarnakeskustelu Lahden Ensi- ja turvakoti ry:ssä. (Uusinta vuodelta 2020.)
  • Su 15.5. Nojatuolikirkko. Uskon ja ilon vaikea yhtälö. Kokemuksia ilosta jakavat tosi-tv:stäkin tuttu suntio Katri Haapanen ja lääkäri Veli-Pekka Joki-Erkkilä. Make Perttilä -House Bandin artistivieraana Jouko Mäki-Lohiluoma. Liturgina Visa Viljamaa.
  • Su 22.5. Liikemiesten Lähetysliiton juhlamessu Naantalin kirkosta. Viron arkkipiispa Urmas Viilma saarnaa. Musiikissa palvelee Tuomasmessun trio. Liturgi Annukka Lindberg. (Uusinta vuodelta 2021.)
  • To 26.5. Helatorstain studiokirkko: Luomakunta huokaa toivossa. Tampereen seurakuntien kelttijumalanpalvelus. Puhujina Risto Korhonen, Reija Jarkkola ja Jussi Holopainen. Musiikissa Aija-Leena Ranta, Auli Kuparinen, Riku Kettunen ja Ilkka Niemi. Viittomakielelle tulkattu. (Tallennettu Mediapoliksessa Tampereella, uusinta vuodelta 2021.)
  • Su 29.5.2022 Suvivirsikirkko – Turun Kirkkopäivien ekumeeninen päätösmessu. Liturgi arkkipiispa Kari Mäkinen. Saarna piispa Teemu Sippo. Cantores Aboensis -kuoro, johtajana Olli-Pekka Laakkonen, Åbo-kvartetti ja Marko Valtonen, harmonikka. (Uusinta vuodelta 2017.)

Jumalanpalvelukset Yle Radio 1 klo 10

• Su 8.5. Äitienpäivän Sohvakirkko – jumalanpalvelus keskustellen Ylöjärven seurakunnasta.  Jumalanpalveluksen teemoina koti ja perheen ihmissuhteet, kiitollisuus, kaipaus, toivo ja turva. Mukana asiantuntija Liisa Välilä Kirkkohallituksesta ja pastori Niilo Rantala Ylöjärveltä sekä keskustelijoina Ritva Jämsä, Marika Rajala ja Viivi Selin.
  • Helatorstai 26.5. Kirkkopäivien ja Lähetysjuhlien päätösmessu Oulun tuomiokirkosta. Liturgeina piispa Jukka Keskitalo ja tuomiorovasti Satu Saarinen. Saarna piispa Jukka Keskitalo.
  • Su 29.5. Suvivirsikirkko Lahden Salpausselän kirkosta. Liturgina vs. kirkkoherra Kaija Jyrkkä, saarnaa pastori Antti Kettunen, Lahden Gospelkuoro musisoi GospelMaMa Marjaana Turusen johdolla ja Lahden musiikkiluokkien Laulupuu tuo iloisen kesäisen laulutervehdyksen Camilla Sundbergin johtamana.

Paastokalenteri (Avattava PDF-tiedosto)