Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Jumalanpalvelus ei ole kirkon toimintamuoto vaan seurakunnan tapa olla olemassa. Messu on jumalanpalvelus, jossa vietetään ehtoollista. Uskonelämän hoitoon kuuluu jumalanpalveluksissa käynti ja asioiden jakaminen toisten kanssa. Seurakunnan toiminnoissa tähän on hyvä mahdollisuus.

Jumalanpalvelus kutsuu jokaista sanan ja ehtoollisen äärelle kaikkina pyhäpäivinä. Messu Nokian kirkossa klo 10 ja kyläkirkoissa joka toinen viikko tai kerran kuukaudessa. Lisäksi iltamessuja ja erityisjumalanpalveluksia.

Huomioitavaa

Toiminta tauolla toistaiseksi koronavirusepidemian vuoksi. Julkisen messun sijaan toimitetaan Nokian kirkossa videoitava sanajumalanpalvelus joka sunnuntai ja pyhä päivä. Kyläkirkoilla jumalanpalveluksia ei toimiteta. (Tilanne 17.3.2020.)

Pisara-hartaudet pääsiäisviikolla

•    Ma 6.4. Tiedottaja Mervi Päivärinta eläytyy Pietarin tarinaan oman elämänsä kautta. (Ps. 102:2-7).
•    Ti 7.4. Ihmisen ja kristityn velvollisuus on nousta pahaa vastaan, sanoo kirkkoherra ja lääninrovasti Tuomo Törmänen. (Matt. 26:69-74).
•    Ke 8.4. Oulun tuomiokirkon isonvihan aikainen krusifiksi koskettaa tuomiorovasti Satu Saarista. (Matt. 27:57-60)
•    To 9.4. Kiirastorstain pyhä ehtoollinen. Opettaja ja pappi Teija Salmi kokee toimivansa ihmiselämän rajapintojen halkeamissa. (Luuk. 22:14-23).
•    Pe 10.4. Kanttori Raimo Paaso istui lapsena Haukiputaan kirkossa ja hurjat seinämaalaukset kauhistuttivat, mutta onneksi musiikki toi turvan. (Virsi 69:1,4).
•    La 11.4.2020 Haukiputaan 1700-luvun kirkon Mikael Toppeliuksen maalaukset inspiroivat pappi Nuusa Niskalaa. (Matt. 27:62-66).