Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Jumalanpalvelus ei ole kirkon toimintamuoto vaan seurakunnan tapa olla olemassa. Messu on jumalanpalvelus, jossa vietetään ehtoollista. Uskonelämän hoitoon kuuluu jumalanpalveluksissa käynti ja asioiden jakaminen toisten kanssa. Seurakunnan toiminnoissa tähän on hyvä mahdollisuus.

Etusivun tapahtumakalenterista ja tältä sivulta näet Nokian seurakunnan jumalanpalvelukset.

Tv-jumalanpalvelukset, Yle TV1

• La 5.11. klo 10 pyhäinpäivän Nojatuolikirkko. Mikä auttoi Janna Paasosta oman pojan kuoleman jälkeen? Millaisia tunteita Hanna Ekola koki menetettyään useita läheisiä? Liturgina ja juontajana Elina Vaittinen. Make Perttilä Church House Bandin artistivieraana Janna Paasonen.
  • Su 6.11. klo 10 Tuomasmessu Agricolan kirkossa. Musiikissa Petri Laaksonen, Maria Ylipää sekä Tuomaskuoro ja -bändi Inna Vintturin johdolla. Saarna Kati Pirttimaa. Liturgi Hans Tuominen. Juontajana Risto Lehtinen. Esirukous Laura Haarlaa.
  • Su 13.11. klo 10 Suomen Baptistikirkon studiokirkko. Kummallinen kaipuu. Piano, laulu, saarna ja käsikirjoitus Maija Latvala. Laulu ja todistuspuheenvuoro Eveliina Huhtala. Basso, laulu ja tekstinluku Antti Kulmala. Mukana myös Juho Huhtala. (Tallennettu Mediapoliksessa Tampereella.)
  • Su 20.11. klo 10 Nojatuolikirkko. Nojatuolikirkossa pohditaan hyvien tekojen merkitystä. Keskustelemassa muusikko Paleface, diakoni Kimmo Kajos ja elintarvikeavun toiminnanjohtaja Sinikka Backman. Liturgina ja juontajana Hanna Paavilainen. Musiikista vastaavat Make Perttilä House Band & Paleface.
  • Su 27.11. klo 10 Hoosianna! - Ensimmäisen adventin Jouluradio 20 -juhlajumalanpalvelus Paavalinkirkossa. Laulusolisti Jesse Kaikuranta. Kanttori Sanna-Maarit Hakkarainen. Liturgi Elina Koivisto. Saarnaaja Kari Kanala. Suora lähetys.

Pisara, Yle TV1

• 5.11. Äiti, älä ikinä kuole. Valokuvataiteilija, suntio Johanna Kare joutui tekemään äitinsä hautajaisjärjestelyt yksin. Kuoleman lopullisuuden edessä Johannaa lohduttaa ajatus siitä, että Jumala on luvannut iankaikkisen elämän. Johanna kertoo, mikä on hänen elämänsä leipä. Ps. 28: 7.
  • 12.11. Seurakuntavaalit nyt! Inspiraattori Annmari Salmela.
  • 19.11. Turhuus. Saarnaajan kirja on kuuluisa ajatuksistaan kaiken turhuudesta. Mikä sen sanoma oikeastaan on? TV-tuottaja Eero Hietalan mielestä on hyvä syy sille, että Saarnaajan kirja on Raamatussa. (Saarn. 12: 5–8)
  • 26.11. Hoosianna. Turun tuomiokirkon kanttori Anu Åberg johtaa suurta kuoroa, joka adventtina kajauttaa Hoosiannan niin, että kitapurje paistaa. Tässäkin hetkessä Hoosianna on riemullinen, odotetaan rauhan ruhtinasta (Matt. 21: 7–9).

Hartaudet, Yle Radio 1

• Marraskuun maanantaiaamuissa ja torstai-illoissa puhuvat radiohartauskurssin osallistujat.
  • Teologian tohtori Jukka Helle Hongkongista ottaa kuulijan tiistaiaamuissa mukaansa Aasian kiertueelle.
  • Keskiviikkoaamujen omaelämänkerrallisissa hartauksissa elämästään ja työurastaan kertoo rovasti Aune-Inkeri Keijonen Joensuusta.
  • Keskiviikkoiltojen meditatiivisiin mietiskelyihin johdattelevat diakoni Saara Valkama ja pastori Jukka Valkama Helsingistä.
  • Torstaiaamujen ajankohtaisissa hartauksissa vuorottelevat Kirkko ja Kaupunki -lehden toimittaja Hanna Antila ja poliisipappi Jaani Vilkkilä.
  • Perjantaiaamuissa seuraavan sunnuntain raamatuntekstien parissa pastori Sinikka Pietilä Liedosta. Haagan seurakunnan vs. kirkkoherra Mari Mattsson puhuu marraskuun perjantai-illoissa.
  • 25.11. lähtien Hartaat sävelet ja iltahartaus lyövät kättä ja perjantai-illoissa kuullaan klo 18.30 alkaen noin 25 minuutin mittainen musiikkihartaus. Pidempi iltahartaus johdattaa arjesta kohti viikonloppua. Ensimmäisessä perjantai-illan hartaudessa puhuu Pekka Y. Hiltunen ja musiikkitoimittajana on Pia Antikainen.
  • Lauantai-iltojen rukoushetkissä puhuu Munkkiniemen kirkkoherra Päivi Vähäkangas.

Horisontti, Yle Radio 1

• 6.11. Oletko jo perillä? Zen ja hetkessä olemisen taito. “Kaikki maailmankaikkeudessa aina alkuräjähdyksestä lähtien on johtanut juuri tähän. Ja se nyt on tässä. Ole hyvä.” Näin kirjoittavat kirjailija-filosofit ja oman elämänsä zen-harjoittajat Mika Pekkola ja Mikko Väänänen teoksessaan ”Tämä. Matka ei mihinkään”.