Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Jumalanpalvelus ei ole kirkon toimintamuoto vaan seurakunnan tapa olla olemassa. Messu on jumalanpalvelus, jossa vietetään ehtoollista. Uskonelämän hoitoon kuuluu jumalanpalveluksissa käynti ja asioiden jakaminen toisten kanssa. Seurakunnan toiminnoissa tähän on hyvä mahdollisuus.

Etusivun tapahtumakalenterista ja tältä sivulta näet Nokian seurakunnan jumalanpalvelukset.

Jumalanpalvelus su klo 10, Yle TV1

• Su 14.8. Eräjärven kirkko 200 vuotta. Juhlajumalanpalvelus Oriveden seurakunnassa. Saarna Sauli Keskinen, liturgi Henrik Pääkkönen. Vesa Tulivirta kanttori, Jari Linjama urkuri, kuoronjohtaja. Kamarikuoro Kiela, gospelkuoro Kristalli. (Uusinta vuodelta 2021.)
  • Su 21.8. Bikers Church – Tampereen seurakuntien ja Sons of Abraham MCC:n motoristijumalanpalvelus Laukon torilla. Saarnaaja Ari Santaharju, liturgi Veli-Pekka Ottman. Musiikki Aron ja Cool Company. (Uusinta vuodelta 2015.)
  • Su 28.8. Marttojen 120-vuotisjuhlajumalanpalvelus Turun tuomiokirkossa. Liturgi Hilkka Olkinuora, saarna Marianne Heikkilä, avustavat Mia Bäck ja Mika Mäntyranta. Mukana kamarikuoro Nova, Marttakööri Turust! ja Mieskuoro Naskalit. (Uusinta vuodelta 2019.)

Pisara, Yle TV1

• La 13.8. klo 11.30 Maailma on pahassa humanitaarisessa kriisissä, miten tästä selvitään? Pauliina Parhialalla on vuosikymmenien kokemus humanitaarisesta työstä ja kehitysyhteistyöstä, hän uskoo toimintaan. (Jos. 1: 9)
  • La 20.8. klo 13.00 Minun Jumalani. Oriveteläinen Etni Khan tuli Suomeen kaksivuotiaana. Elämään on mahtunut paljon hyvää, mutta myös vaikeuksia. Nyt Etni haluaa laulaa siitä, millainen hänen Jumalansa on, miten hän Jumalan kokee. (Jer. 33: 6)
  • La 27.8. klo 12.30 Päivä Suviseuroissa. Suviseurat on lestadiolaisten jokakesäinen suuri ja odotettu tapahtuma. Anni Mäkinen on ollut Suviseuroissa ensimmäisen kerran vauvana. Hän on osallistunut seuroihin vuosikymmenten aikana vieraana ja talkoolaisena. Mikä vetää seuroihin joka kesä? (Ps. 139: 13–14, 16–18)

Jumalanpalvelus, Yle Radio1

• Su 14.8. klo 10.00 Pyhiinvaelluskirkko – Onko ostoskeskus pyhä paikka? Toimittajana Elina Vaittinen, liturgina pastori Kari Kuula. Moni ihminen etsii elämäänsä mielekkyyttä kuluttamisesta ja viihdekeskuksista. Mikä arjessamme on pyhää ja miten löytää pyhyyttä? Miten oppisimme pysähtymään ja kunnioittamaan Luojaa ja luontoa? Mitä eläimet opettavat meille? Voiko ostoskeskuksesta löytyä jotakin pyhää? Näistä aiheista keskustelemassa Kari Kuulan ja Elina Vaittisen lisäksi tutkija Tiia Sahrakorpi, psykoterapeutti Saija Myllykoski sekä pappi, kokki ja muusikko Markus Ek. Ohjelma on tallennettu Espoon keskuspuistossa ja Chapple-kappelissa kesäkuussa.

Kirkolliset kesäjuhlat