Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Jumalanpalvelus ei ole kirkon toimintamuoto vaan seurakunnan tapa olla olemassa. Messu on jumalanpalvelus, jossa vietetään ehtoollista. Uskonelämän hoitoon kuuluu jumalanpalveluksissa käynti ja asioiden jakaminen toisten kanssa. Seurakunnan toiminnoissa tähän on hyvä mahdollisuus.

Etusivun tapahtumakalenterista ja tältä sivulta näet Nokian seurakunnan jumalanpalvelukset.

Su 12.9. klo 10 Yle TV1

Taivas välittää – Sähköiset jumalanpalvelukset 95 vuotta

Tampereen tuomiokirkossa saarnaa piispa Matti Repo. Musiikissa palvelee Tampere Cappella, joht. Markus Yli-Jokipii. Esa Toivola, urut. Liturgina Tiina Mononen. Yhteislähetys Yle Radio 1:n kanssa. Radiotoimittajana Elina Vaittinen.

Su 19.9. klo 10 Yle TV1

Juhlajumalanpalvelus pohjoismaisesta kirkkomusiikkisymposiumista

Helsingin Johanneksenkirkossa pidetään juhlallinen jumalanpalvelus, johon osallistuu laulajia kaikista Pohjoismaista. Liturgina toimivat kirkkoherra Johan Westerlund ja tuomiorovasti Marja Heltelä. Piispat Bo-Göran Åstrand ja Teemu Laajasalo saarnaavat ruotsiksi ja suomeksi. Musiikista vastaavat kuorot Schola Gothia (Ruotsi), Christiania Mannskor (Norja), ryhmä Dómkórinn í Reykjavík -kuorosta (Islanti) sekä puhallinkvintetti. Urkureina toimivat Dag-Ulrik Almqvist, Sixten Enlund, Niels Burgmann ja Morten Ladehoff.