Nimikkolähetit

Nimikkolähetit ovat omien alojensa ammattilaisia, jotka on lähetetty maailmalle lähetysjärjestöjen kautta. Seurakunnat tekevät sopimuksen lähetysjärjestön kanssa nimikkolähetin tai -kohteen tukemisesta.

Lähettikirjeissä kerrotaan nimikkolähettien ja -kohteiden kuulumisia. Uusimmat kirjeet on luettavissa Kuulumisia maailmalta -osiossa. Kirjeitä luetaan myös lähetysilloissa.

Rantasuomelan pariskunta työskentelee Angolassa Suomen Lähetysseuran lähettäminä.

Lastenlääkäri Maria Karjalainen työskentelee Etiopiassa Kansanlähetyksen lähettämänä. Lue lisää Mariasta.

Markus ja Heidi toimivat pakolaistyössä Kansanlähetyksen lähettäminä.

Medialähetys Sanansaattajat (Sansa) on lähettänyt Mikael Tunérin. Hän tuottaa ja ohjaa SAT-7 Pars -kanavalle farsinkielisiä ohjelmia, joita katsotaan mm. Lähi-idässä ja Keski-Aasiassa.

Arja Halttunen työskentelee seurakuntatyössä Itä-Siperiassa burjatien parissa Lähetysyhdistys Kylväjän kautta.

Helene ja Joona Toivanen työskentelevät  Myanmarissa Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen (Sley) lähettäminä. He opettavat Myanmarin Luterilaisen teologian instituutissa. Tavoitteena on kouluttaa nuoria teologeja ja tarjota teologista lisäkoulutusta paikallisen kirkon työntekijöille. Seuraa Toivasten arkea sosiaalisen median kautta. Instagram: toivasetmissio ja Facebook: Toivaset Missio.

Nokian seurakunnan nimikkolähetti Maria Karjalaisen toimivapaan aikana (1.5.–30.8.2021) ohjataan hänen taloudellinen kannatuksensa paikallisen Soddon kristillisen sairaalan köyhimpien ja sairaimpien potilaiden hoitoon. Suurin osa näistä potilaista on lapsia ja äitejä, esimerkiksi katulapsia tai potilaita, joilla ei olisi varaa edes matkustaa sairaalaan tai muutama kymmenen senttiä päivässä tienaavia kengänkiillottajia perheineen.

Alkuvuoden lahjoituksista on nyt valmistunut Soddon sairaalan ja Kansanlähetyksen yhteistyönä kiitosvideo, jossa kerrotaan siitä, miten Soddon sairaalaan kohdennettu tuki on ollut avuksi muun muassa keskosena syntyneen Masreshan hoitamiseen koronatilanteen keskellä. Kiitämme lämpimästi tuestanne kaikkien pienokaisten, heidän perheidensä sekä muidenkin Soddon kristillisen sairaalan kautta apua saaneiden potilaiden puolesta.

Maria Karjalainen: "Viikonlopun aikana selvisi, että minun täytynee jo ihan lähiviikkoina lähteä käymään Etiopiassa työluvan pois luovuttamista ja maastapoistumispapereiden hoitamista varten. Toki se vielä on varmistettava, mutta näillä näkymin olisin menossa jo elokuun puolella. Sen matkan valmistelujen puolesta saa rukoilla."