Rippijuhlat eli konfirmaatio

Konfirmaatio tarkoittaa vahvistamista. Rippikoulu päättyy konfirmaatiomessuun, jossa konfirmoitava lausuu uskontunnustuksen yhdessä muun seurakunnan kanssa ja liittyy näin maailman kristittyjen ketjuun. Siunaamiseen osallistuvat nuoren omat kummit, aivan kuten kastetoimituksessa aikanaan.

Rippikouluun voivat osallistua kaikki, mutta konfirmaation edellytys on kaste ja kirkon jäsenyys.

Rippijuhlien järjestäminen

Rippijuhlat järjestetään kotona tai muussa tilassa. Kirkolliset toimitukset kirkoissa ovat maksuttomia, mutta seurakunnan tilasta juhlapaikkana peritään tilavuokra. Vähävaraisille nokian seurakunnan jäsenille on erilaisia maksujärjestelyjä ja alennuksia, joista voi kysyä kirkkoherranvirastosta Lue lisää toimitusten ja tilojen varauksista.

Konfirmoitu saa oikeuden

• kirkolliseen avioliittoon vihkimiseen

• itsenäiselle ehtoollisella käymiselle

• kummina toimimiselle

• asettua ehdokkaaksi seurakunnan luottamustoimiin 18-vuotiaana

• äänestää kirkollisissa vaaleissa 16-vuotiaana.