Isostoiminta Nokian seurakunnassa

Isostoiminnassa opit hyödyllisiä taitoja ja kasvat turvallisessa ympäristössä. 

Ajankohtaista isostoiminnassa keväällä 2023

Isoshaku kesän leireille alkaa piakkoin. Jos olet kiinnostunut isostoiminnasta, ole yhteydessä ohjaajiin: Lassi (050 5607750), Ansku (050 4307164) ja Carita (050 3135344). 

Seuraavan kerran isostoimintaan ilmoittaudutaan syksyllä 2023.

Isostoiminta pitää sisällään koulutustapaamisia 1–2 kertaa kuukaudessa riippuen ikäryhmästä, leiritoimintaa sekä muuta yhteistä tekemistä. Koulutustapaamiset pidetään Maatialan pappilassa keskiviikkoisin klo 17-18. 

Kesän 2023 isospaikkoja voit hakea sähköisellä lomakkeella 22.3.-21.4.

Muista kurkata myös sometilit:

  • TikTok @maatialanpappila
  • Instagram @maatialanpappila
  • Snap: @pappilapistefi 

Mitä isostoiminta oikein on?

Isostoiminta on Nokian seurakunnan ja koko Suomen evankelis-luterilaisen kirkon sellaista nuorten toimintaa, jonka tavoitteena on kasvu isosena, ihmisenä ja kristittynä. Isostoiminta pitää sisällään myös koulutusta, jonka päämääränä on opettaa sinulle isosen leirityössä tarvitsemia taitoja.

Isostoimintaan (tunnetaan siis jossain myös nimellä ”isoskoulutus”) ovat tervetulleita kaikki rippikoulun käyneet ja konfirmoidut nuoret. Isostoiminta aloitetaan usein samana vuonna kuin oma rippikoulu käydään, mutta mukaan pääsee myöhemminkin.

Isostoiminnan tavoitteena on, että

  • vahvistut siinä uskossa kolmiyhteiseen Jumalaan, johon sinut on pyhässä kasteessa otettu,
  • kasvat rakkaudessa lähimmäiseen,
  • elät rukouksessa ja seurakuntayhteydessä ja
  • opit tarpeellisia taitoja pystyäksesi toimimaan isosen tehtävissä rippikoulussa.

Nokian seurakunnan isostoiminta on avointa kaikille rippikoulun käyneille ja konfirmoiduille kirkon jäsenille. Muita pääsyvaatimuksia ei ole.

Isostoiminnan sisältö

Isostoiminta koostuu koulutustapaamisista, iltamessuista, leireistä ja kotitehtävistä. Osa asioista on isostoimintaan osallistuville ”pakollista” tai ”koulutukseen kuuluvaa”, osaan toiminnasta voit osallistua sen mukaan, miten aikaa ja kiinnostusta riittää. Tarkemmin näistä kerrotaan ensimmäisissä koulutustapaamisissa.