Isostoiminta Nokian seurakunnassa

Isostoiminnassa opit hyödyllisiä taitoja ja kasvat turvallisessa ympäristössä.

Ajankohtaista isostoiminnassa syksyllä  2021

Isostoiminta on alkanut. Jos haluat mukaan toimintaan, ota yhteyttä nuorisotoimiston väkeen.

Isostoiminta pitää sisällään koulutustapaamisia keskiviikoisin 1-2 kertaa kuukaudessa riippuen ikäryhmästä, leiritoimintaa sekä muuta yhteistä tekemistä.

Ryhmien aloitusajat:

Ke 1.9. klo 17-18 Ensimmäisen vuoden isoset (vuonna 2021 rippikoulun käyneet)

Ke 8.9. klo 17-18 Toisen vuoden isoset

Ke 22.9. klo 17-18 Apurikoulutuslaiset

Ilmoittautuessasi isostoimintaan saat toiminna alussa linkin Isostoiminnan tuoteselosteeseen, jossa kerrotaan tarkemmin isostoiminnan sisällöistä ja käytännöistä. Selaamalla sivua alaspäin näet jo joitakin ajatuksia sisällöstä.

Muista kurkata myös Instagramia @maatialanpappila.

Mitä isostoiminta oikein on?

Isostoiminta on Nokian seurakunnan ja koko Suomen evankelis-luterilaisen kirkon sellaista nuorten toimintaa, jonka tavoitteena on kasvu isosena, ihmisenä ja kristittynä. Isostoiminta pitää sisällään myös koulutusta, jonka päämääränä on opettaa sinulle isosen leirityössä tarvitsemia taitoja.

Isostoimintaan (tunnetaan siis jossain myös nimellä ”isoskoulutus”) ovat tervetulleita kaikki rippikoulun käyneet ja konfirmoidut nuoret. Isostoiminta aloitetaan usein samana vuonna kuin oma rippikoulu käydään, mutta mukaan voi tulla myöhemminkin, esim. vuoden tai kaksi oman riparin jälkeen.

Isostoiminnan tavoitteena on, että

• vahvistut siinä uskossa kolmiyhteiseen Jumalaan, johon sinut on pyhässä kasteessa otettu,
  • kasvat rakkaudessa lähimmäiseen,
  • elät rukouksessa ja seurakuntayhteydessä ja
  • opit tarpeellisia taitoja pystyäksesi toimimaan isosen tehtävissä rippikoulussa.

Nokian seurakunnan isostoiminta on avointa kaikille rippikoulun käyneille ja konfirmoiduille kirkon jäsenille. Muita pääsyvaatimuksia ei ole.

Isostoiminnan sisältö

Isostoiminta koostuu koulutustapaamisista, iltamessuista, leireistä ja kotitehtävistä. Osa asioista on isostoimintaan osallistuville ”pakollista” tai ”koulutukseen kuuluvaa”, osaan toiminnasta voit osallistua sen mukaan, miten aikaa ja kiinnostusta riittää.

Kaikki isostoiminnassa aloittavat haastatellaan lyhyesti, jotta ohjaajat oppivat tuntemaan uudet isoset. Kyseessä ei ole työpaikkahaastattelu, vaan haastattelun ajatuksena on se, että ohjaajat oppivat tuntemaan uudet isoset. Kakkoset ja apuritkin voidaan mielellään haastatella, mikäli he sitä toivovat, varaa ohjaajalta aika erikseen.