Toiminta, ryhmät ja tapahtumat

Seurakunnan lukujärjestys on laaja. Toimintaa on eri ikäryhmille ja erilaisissa elämäntilanteissa oleville. Toimintavuosi koostuu syys- ja kevätkaudesta sekä kesän toiminnoista.

Kausiesite joulu, talvi 2019 (saavutettava)

Kausiesite joulu, talvi 2019 (näköisversio)

Jos esite ei aukea, päivitä sivu. 

Yleisesite (saavutettava)

Yleisesite (näköisversio)

Alfa-kurssi

Torstaisin 5.3.–7.5. Kulmakivessä klo 18–20.30 ja 1.4. leiripäivä. Ilmoittautumiset pe 21.2. mennessä 050 913 3418. Tiedustelut vuoden 2020 alusta sanna.vuorela@evl.fi tai 040 653 1146.

Mikä on Alfa?
Alfa on sarja tapaamisia, joissa tutkitaan kristinuskoa. Oikeastaan Alfa on kristinuskon peruskurssi. Jokainen tapaaminen rakentuu yhden uskoon liittyvän keskustelua herättävän kysymyksen ympärille.

Aluksi ruoka
Ruoka tuo ihmisiä yhteen, olkoon kyseessä sitten joukko ystäviä ruokapöydässä tai nopea kuulumisten vaihto kahvitellen. Alfa ei poikkea tästä. Tapaamiset alkavat ruokailulla. Se rakentaa yhteisöllisyyttä ja samalla tutustutaan toisiin.

Seuraavaksi alustus
Alustusten tarkoituksena on herättää keskustelua. Ne kestävät noin 30 minuuttia ja käsittelevät uskoon liittyviä isoja kysymyksiä avaten kristinuskon perusteita. Esimerkkejä Kuka Jeesus on? Kuinka voin uskoa? Miten rukoillaan? ja Miten Jumala ohjaa meitä?

Tämän jälkeen keskustelu
Alfan kenties tärkein osa on keskustelu – jokaisen mahdollisuus kertoa, mitä ajatuksia alustus herätti. Keskustelut käydään pienissä ryhmissä, joissa ei ole pakko sanoa mitään, mutta toisaalta ei myöskään ole mitään, mitä ei voisi sanoa. Keskusteluissa on mahdollisuus kuulla muiden näkemyksiä ja jakaa omia näkemyksiään – rehellisessä, ystävällisessä ja avoimessa ilmapiirissä.
 

Tuoreimmat jutut Lehterissä

Kaikki Lehterin artikkelit