Ristiäiset eli kaste

Kasteen sakramentissa Jumala kutsuu kastettavan nimeltä omakseen ja hänestä tulee kirkon jäsen. Kaste voidaan toimittaa kaikenikäisille.

Kasteen järjestäminen lapselle

Kastetoimituksen järjestämisestä sovitaan kirkkoherranvirastossa. Ennen ristiäisiä sovitaan papin kanssa käytännön järjestelyistä.

Yleisimmin lapsi kastetaan noin kolmen kuukauden kuluessa syntymästä. Ainakin toisen vanhemmista tulee kuulua luterilaiseen kirkkoon.

Seurakunnan toimistotalosta, Valkamankatu 2 A, voi lainata maksutta kastemekkoa.

Kasteen järjestäminen aikuiselle

Aikuinen kastettava, ota yhteyttä kirkkoherranvirastoon.

Kastepaikka

Ristiäiset järjestetään kotona, kirkossa tai seurakunnan tiloissa. Kaste voidaan toimittaa messun yhteydessä koko seurakunnan läsnä ollessa.

Ristiäisten järjestäminen kirkossa on maksuton, mutta seurakunnan tilasta juhlapaikkana peritään tilavuokra. Nokian seurakunnan jäsenille on erilaisia maksujärjestelyjä ja alennuksia, joista voi kysyä kirkkoherranvirastosta.  Lue lisää toimitusten ja tilojen varauksista.