Aikuisen elämän mahdollisuudet

Aikuista elämää eletään monella tavalla. On itsellistä elämää viettäviä, on ruuhkavuosiaan pikkulapsiarjessa kahlaavia, on heitä joiden pesä on jo tyhjä ja tähyillään uusia mahdollisuuksia. Toisten kalenteri on tupaten täynnä, toinen taas kaipaisi edes jotakin ajankulua. Jotakuta kiinnostaa kulttuuri, toista luonto. Yhteistä on kuitenkin ajattelun vapaus. Aikuinen tekee itse omat ratkaisunsa ja kantaa niistä vastuun. Ylhäältä annetut vastaukset eivät riitä, asioita punnitaan itse. Ja toisinaan aikuisenkin elämässä voi tulla eteen kasvun paikka.

Seurakunnasta löytyy eväitä omaan kasvuun ja saa tukea samassa tilanteessa olevilta. Kiireen keskelle voi löytyä paikka hiljentyä ja hengähtää. Virkistymisen paikkojakin on tarjolla - rento yhdessäolo ja mukavat jakamisen hetket tuovat virtaa arkeen. Vahvan merkityksen omalle elämälleen voi löytää vapaaehtoistyöstä ja yhdessä tekemisestä.  Sinuakin tarvitaan mukaan!

Ystävyysseurakuntamatka Kihelkonnaan, Saarenmaalle 27.–30.9.2019

Pe 27.9.

Lähtö Helsinkiin aamulla noin klo 7 Nokian seurakunnan toimistotalon pihasta, os. Valkamankatu 2 A.

Aamupäivälautta Tallinnaan klo 10.30. Tallink MegaStar/Star, perillä majoittuminen Nordic Hotel Forum **** (huoneen hintaan sisältyy aamiainen ja kylpylän käyttö).

Ennen majoittumista kiertoajelu Tallinnassa.

Päivän ruokailut omatoimisesti joko laivalla tai Tallinnassa.

Iltapäivä ostosaikaa Tallinnassa, ilta vapaa.

La 28.9.

Aamiaisen jälkeen klo 9 lähtö kohti Saarenmaata.

Matkalla poiketaan Muhun saarella, jossa Mikkelinpäivän markkinat. Ostosmahdollisuus. Iltapäivällä Kuresaari, yhteinen ruokailu.

Matkalla Kihelkonnaan käynti Kadaka Kodassa, Leedrin kylässä. Katajanmarjatuotteita. Maistiaiset tuotteista ja tutustuminen kylään.

Saapuminen Kihelkonnaan, jossa kirkon esittely ja iltahartaus.

Klo 19 yhteinen illallinen Loonassa.

Majoitus Loonassa, Pastoraatissa ja Marta-Lovisassa. Kaikki majoitukset sisältävät aamiaisen.

Su 29.9.

Messu Kihelkonnan kirkossa klo 11.

Vierailu Kulttuuritalolla, jossa vuosittainen Lotterii, kahvit sekä pientä suolaista.

Käynti vanhainkodilla.

Noin klo 17 yhteinen ruokailu Marta-Loviisassa, mukana Kihelkonnan seurakunnan luottamushenkilöitä. Ilta vapaa.

Ma 30.9.

Lähtö Kihelkonnasta klo 8 Pastoraatin pihasta.

Tutustuminen Kaalin kraateriin.

Päivän ruokailut omakustanteisesti.

Tallinnassa käynti sataman marketissa. Laiva lähtee klo 16.30. Kotona Nokialla noin klo 22.

Ohjeet:

Matkan hinta 310 € sisältää majoitukset aamiaisella, lisäksi 1 x lounas, 2 x päivällinen. Matka ei sovellu liikuntaesteisille. Ohjelmamuutokset mahdollisia. Sitovat ilmoittautumiset 5.8.2019 mennessä 03 280 4111 tai nokian.kirkkoherranvirasto@evl.fi. Lisätietoja marita.tuomi@evl.fi tai tapio.salomaki@evl.fi.

Pirkkalaistie 22 A

Aikuistyö