Uutislistaukseen

Minuutti maailman naisten puolesta

Liisa Heinänen

Liisa Heinänen kuuli Toivoa naisille -liikkeestä ensimmäisen kerran vuonna 2013. Se tuntui heti omalta tavalta vaikuttaa. Kuva: Sirkku Liedes

Onko sinulla minuutti aikaa? Näin kysyy kansainvälisen Toivoa naisille (TN)-liikkeen perustaja Marli Spieker. Lyhyt rukous maailman tyttöjen ja naisten puolesta ei vie enempää aikaa ja niin olet mukana 110 000 rukoilijan verkostossa, joka ulottuu 125 maahan.

Suomessa on yli 100 TN-ryhmää, joista yksi on Nokialla. Tule 8.9.2022 klo 18 Kulmakiveen kuulemaan lisää ja suunnittelemaan Nokian ryhmän toimintaa. Mukana on TN-lähettiläs Liisa Heinänen Pirkkalasta.

– Toivoa naisille -työn ydintä ovat tiedon lisääminen maailman naisten tilanteesta, esirukous heidän puolestaan ja heidän äidinkielellään eri medioiden kautta lähetettävät TN-ohjelmat. Monissa maissa rukoilijat auttavat myös käytännöllisellä tavalla. Esimerkiksi Intiassa leskiä autetaan ihmisarvoiseen elämään, Heinänen kertoo.

Syyskuisessa illassa Heinänen kertoo lisää naisten tilanteessa maissa, joiden TN-ohjelmien tuottamista ja lähettämistä suomalaiset tukevat Lähi-idässä, Keski-Aasiassa ja Aasiassa.

– Ohjelma haluaa tulla kuin ystävän lailla kuuntelijan viereen, juttelee ja tukee. Monissa kulttuureissa naiset kokevat olevansa arvottomia. TN-ohjelman kautta nainen kuulee olevansa Jumalan silmissä yhtä arvokas kuin mies, kertoo Heinänen.

Heinänen kuvailee, että Suomessa rukousryhmät toimivat monella tavalla. Mukana voi olla liikuntaa, käsillä tekemistä, tempauksia. Kaikille on kuitenkin yhteistä toinen toisten ja maailman naisten puolesta rukoileminen rukouskalenterin avulla.

Kahvila-Puoti Kulmakivi, os. Härkitie 12 B, 37100 Nokia.

Tue Aug 30 10:22:00 EEST 2022