Uutislistaukseen

Se löytyi – valtakunnallinen mediamissio 19.9.–16.10.2022

Se löytyi -mediamission logo.

Nokian seurakunta on mukana valtakunnallisessa Mediamissiossa yhdessä 383 seurakunnan ja 37 järjestön kanssa. Kaikki me haluamme viedä eteenpäin viestiä siitä, mitä usko voi merkitä ihmisille.

Missiokuukauden aikana saat kotiisi kirjasen, jossa on kerrottuna muutamien ihmisten tarina siitä, miten he löysivät uskon, ja mitä se heille merkitsee. Kirjanen jaetaan jokaiseen kotiin, jossa ei ole ilmaisjakelukieltoa. Mikäli et saa kirjaa voit pyynnöstä saada sen seurakunnasta. Toivon että luet kirjasen ja kysyt meiltä jotain siihen liittyvää. Jokaisella Mission vapaaehtoisella Nokiallakin on oma tarinansa siitä, miten he ovat uskon löytäneet, vaikka sitä ei kirjasessa ole esitelty. Sinullakin on oma tiesi ja tarinasi tähän asti.

Haluatko kuulla lisää uskosta, rakkaudesta ja armosta? Mission aikana voit pohtia ja kysellä asiaa.

Missiokuukauden aikana meillä Nokialla on tilaisuuksia lapsiperheille ja aikuisille. Voit tulla vaikkapa Majataloiltaan Nokian kirkkoon. Kirjastolla Hiomo-salissa järjestetään Äijäpysäkki-paneeli. Kahvila Kulmakivessä on Missiokahvila neljänä päivänä. Siellä voit keskustella vapaaehtoisen kanssa ja jokaiseen kahvilapäivään on suunniteltu myös ohjelmaa. Tarjoilu on ilmaista. Tule kahville ja juttelemaan. Olemme mukana myös diakoniatyön tapahtumissa missiokuukauden aikana. Missio toteutetaan Nokialla yhteistyössä seurakunnan työalojen kanssa.

Koulutetut vapaaehtoiset toimivat myös kontaktihenkilöinä, niille jotka täyttävät yhteydenottopyyntölomakkeen. Ohjeet löytyvät kirjasen takakannesta ja seloytyi.fi -sivustolta. Kiinnostuneisiin ollaan seurakunnasta yhteydessä ja voit keskustella sinua askarruttavista uskon ja elämän kysymyksistä. Nokian seurakunnan papit ja diakonit keskustelevat myös mielellään sinun kanssasi.

Missiokuukauden aikana vapaaehtoiset liikkuvat keskustassa maitokärryn kanssa. Heillä on kärryssä pientä tarjottavaa. He juttelevat mielellään kanssasi ja saat tietoa Mission tapahtumista ja kaikesta Missioon ja seurakuntaan liittyvästä.

Mission onnistumisen kannalta tärkeintä on rukous. Yhteiskristillinen Se löytyi -rukoustunti on Kulmakivessä joka toinen maanantai klo 18. Siellä on rukoiltu pitkään kaikkien nokialaisten puolesta. Olet tervetullut rukoilemaan kanssamme.

Marja-Liisa Mäki, pastori

Ennen Missiota

 • 12.9. Yhteiskristillinen Se löytyi -rukoustunti Kulmakivessä klo 18–19
 • 15.9. Yhteiskristillinen -rukousilta Nokian kirkossa klo 18, Reino Piirainen, Tarmo Valkama puheet, Marja-Liisa Mäki, Mission vapaaehtoisia, Sarastuskuoro. Puhetta, laulua, rukousta, todistuspuheenvuoro, rukouspalvelu lopussa
 • 17.9. Puuhapäivä lapsiperheille Tottijärven seurakuntatalossa klo 14–17. Askartelua, leivontaa, pihaleikkejä ja paljon muuta tekemistä.

Missio 19.9.–16.10.

 • 26.9. Yhteiskristillinen Se löytyi -rukoustunti Kulmakivessä klo 18–19
 • 29.9. Äijäpysäkki Virran Hiomossa klo 19. Keskustelemassa toimittaja Matti Kuusela, gospelmuusikko Tatu Haveri, pappa ja pastori Lasse Räty ja kansanedustaja ja olympiamitalisti Marko Asell. Juontajana lehtori Pentti Koivisto. *) Katso lisää alta.
 • 3.10. Missioväki diakonian metsäkirkossa Nokian kirkon pihalla klo 13–14
 • 8.10. Puuhapäivä lapsiperheille Linnavuoren seurakuntatalossa klo 14–17. Askartelua, leivontaa, pihaleikkejä ja paljon muuta tekemistä.
 • 9.10. Majataloilta Nokian kirkossa klo 18. Puhujana Ilkka Puhakka. Sarastuskuoro, Marja-Liisa Mäki, Sanna Vuorela, Minna Viinikainen, Mission vapaaehtoisia. Puhetta, musiikkia ja rukouspalvelu.
 • 10.10. Yhteiskristillinen Se löytyi -rukoustunti Kulmakivessä klo 18–19

Missiokahvila Kulmakivessä

 • 24.9. Lapsille vohveleita ja puuhanurkka klo 12–16.30
 • 28.9. Kahvia ja ohjelmaa, kohtaamista klo 18–20
 • 5.10. Kahvia ja ohjelmaa, kohtaamista klo 18–20
 • 15.10. Kahvia ja ohjelmaa, kohtaamista klo 12–16.30

Äijäpysäkki

MIES EKSYKSISSÄ?

Moni mies Nokiallakin etsii yksin ja ymmällään suuntaa ja tarkoitusta elämälleen.

Vierellä ei ole naista, ystävää, lapsia, työtoveria, tukiverkkoa, ymmärtäjää, ei uskoa, ei toivoa, ei rakkautta.

Mikä voi miehen pelastaa?

Jumala? Viina? Golf? Sähly? Metsä? Tappara? Pitkäveto? Kalastus? Thaimaa? Porno? Uusi auto? Viha? Katkeruus? Kyynisyys? Seurakunta? Terapia? Koira? Tietokonepeli? Tinderi? Ihme?

Tai ehkä sittenkin toiset miehet, toiset ihmiset, elävät ja lämpöiset, yhdessä tekeminen ja miettiminen, porukalla nauraminen ja itkeminen, omien murheiden kertominen, muiden murheiden kuunteleminen.

Kaikkea tätä ja paljon muuta pohdimme Äijäpaneelissa!

Ps. Itse ei tarvitse sanoa mitään, voi vain kuunnella tai lähteä pois, jos siltä tuntuu.

13.9.2022 10.06