Uutislistaukseen

​​​​​​​Kirkolliskokous kokoontuu 9.–12.5. | Täysistuntoja voi seurata verkossa suoratoistona tai myöhemmin tallenteelta

Kirkolliskokousvaalin äänestyslippuja.

Kirkolliskokousvaalin äänestyslippuja.

Kirkolliskokous kokoontuu toimikautensa viimeiseen kevätistuntoon Turun kristillisellä opistolla 9.–12.5.2023. Vuoden 2024 helmikuussa on kirkolliskokousvaalit. Täysistunnot striimataan ja ne jäävät verkkoon tallenteina, joihin lisätään tekstitys. 

Kirkolliskokouksen työsuunnitelma ja taulukko käsiteltävistä asioista löytyvät kirkolliskokouksen verkkosivuilta. Myös päiväjärjestykset, eli luettelot täysistunnoissa käsiteltävistä asioista ja niihin liittyvistä asiakirjoista julkaistaan samoilla sivulla, kun ne ovat valmistuneet.  

Kirkolliskokouksen avajaisjumalanpalvelus on Maarian kirkossa tiistaina 9.5. klo 8.30 ja se striimataan. Messussa saarnaa Turun arkkihiippakunnan piispa Mari Leppänen. Avausistunto on tiistaina 9.5. klo 10. Uusien asioiden lähetekeskustelut aloitetaan 9.5. klo 10.40 alkavassa täysistunnossa. Tiistaina kello 14 on opetus- ja kulttuuriministeriön kahvitilaisuus. 

Lähetekeskustelu käydään kirkkohallituksen esityksestä, että kirkkojärjestystä muutettaisiin mahdollistamaan kummin lisäämisen aikuiselle kastetulle. Lähetekeskustelussa on myös kirkkohallituksen esitys, että kirkkojärjestyksen avioliittoon vihkimistä koskevaa säännöstä muutetaan niin, että kirkollinen avioliittoon vihkiminen olisi mahdollista, jos toinen vihittävistä on rippikoulun käynyt kirkon jäsen. Kirkkohallitus on tehnyt esityksen kirkolliskokoukselle yhteistoimintalaista evankelis-luterilaisessa kirkossa. 

Lähetekeskustelut käydään myös muun muassa vuoden 2023 Kirkon keskusrahaston talousarvion ensimmäisestä muutoksesta sekä piispainkokouksen esityksestä, että Unkarin evankelis-luterilaisen kirkon kanssa solmittaisiin yhteistyösopimus. Kirkolliskokoukselle on edennyt piispainkokouksen esitys kirkollisten toimitusten uusista kollehtarukouksista. 

Uusia edustaja-aloitteita on tehty viisi kappaletta. Niiden joukossa on muun muassa esitys, että yhtymäseurakunnissa olisi yhden lipun vaali ja esitys, että uskonnonvapautta edistettäisiin maahanmuuttajien parissa. 

Monien asiakirjojen käsittelyn ajankohta selviää vasta istuntoviikon aikana. Kaikki asiakirjat lisätään Domus-julkaisuun, kun ne ovat valmistuneet.

Kirkolliskokouksen kanslia toimittaa kaksikielisen uutiskirjeen kirkolliskokouksen työskentelystä. Uutiskirje lähetetään neljä kertaa vuodessa ja se on suunnattu kaikille kirkolliskokousasioista kiinnostuneille lukijoille. Ennen kirkolliskokousviikkoa uutiskirjeessä kerrotaan käsiteltäväksi tulevista asioista ja kirkolliskokousviikon jälkeen informoidaan tehdyistä päätöksistä. Tilaa uutiskirje suoraan sähköpostiisi.

Seuraa kirkolliskokousta verkossa 

Kirkolliskokousviikkoa voi seurata verkossa.
Kirkolliskokouksen asiakirjat (työsuunnitelma ja vireillä olevat asiat) ja muu informaatio löytyvät verkossa
Kirkolliskokousedustajat
Twitterissä kokousuutisia voi seurata tunnisteella #kirkolliskokous ja #kyrkomötet 

2023-05-04 14:59:22.0