Uutislistaukseen

Kirkon juhlat naapurissa

Kirkonjuhlat-logo.

17.–19.5.2024 järjestetään Tampereella uusi kaupunkifestivaali Kirkon juhlat 2024. Festivaali kokoaa Tampereen Keskustorille tuhansien laulajien suurkuoron ja tarjoaa ajankohtaiskeskusteluja, kulttuuria sekä ajatusten, uskon ja elämänkatsomusten vuoropuhelua. Valtaosaan tapahtumista on vapaa pääsy, osa on maksullisia.

Kirkon juhlien ohjelman kantavana ajatuksena on vahvistaa toivoa tulevaisuuteen. Teemana onkin “Toivon voimalla”, joka resonoi mitä parhaiten Nokian seurakunnan strategian tunnuslauseen kanssa: ”Luomme yhdessä toivoa”.

”Kristinuskoon liittyy erottamattomasti käsitys siitä, että Jumala rakastaa meitä ja on kiinnostunut meistä ja meidän hyvinvoinnistamme. Hän kutsuu meitä jokaista luomaan toivoa ympärillemme”, sanoo kirkkoherra Ville Järvinen.

Kirkon juhlilla Outi Lehtipuu pohtii vieraidensa kanssa, millainen toivo kantaa suomalaisia nyt ja tulevaisuudessa. Mitä toivosta sanotaan Raamatussa? Miten toivo voi kantaa meitä raskaiden aikojen yli? Aiheesta keskustelemassa kansanedustaja Lauri Lyly, futuristi Perttu Pölönen ja kunta- ja alueministeri Anna-Kaisa Ikonen.

Kirkon juhlien esiintymislavoille nousevat myös Katja Ståhl, Kalervo Kummola, Rosa Meriläinen, Olli Keskinen, Maaret Kallio, Arto O. Salonen ja Kari Kanala sekä piispat Tapio Luoma, Kaisamari Hintikka, Jari Jolkkonen, Teemu Laajasalo, Mari Leppänen ja Matti Repo.

Juhlien musiikillinen sisältö on monipuolinen. Tapahtumassa esiintyvät suurkuoron lisäksi ruotsalainen gospeltähti Samuel Ljungbladh sekä kotimaiset Gospel Helsinki, Tampere Filharmonia, Jukka Leppilampi, Tommi Kalenius, Suomen kanttorikuoro, Anne-Mari Kivimäki Ensemble, Suvi Teräsniska, Yona ja Knipi.

Tampereen legendaarinen Sorin sirkus valloittaa Keskustorin lavan yhdessä Tampereen tuomiokirkon urkuri Esa Toivolan kanssa.

Nokian seurakunta osallistuu Kirkonjuhliin muun muassa olemalla mukana toteuttamassa kaupunkifestivaaliin ja toivo-teemaan keskittyvää Tampereen seurakuntien Silta-lehteä. Silta on jaettu Nokialla 8.5. kaikkiin talouksiin, joissa ei ole mainoskieltoa.

”Näen Kirkon juhlat tapahtumana, joka voi virkistää meitä elämään yhä täydemmin todeksi Jumalan rakkautta”, sanoo Ville Järvinen kutsuen mukaan osallistumaan.

Kirkon juhlat 2024 järjestää kirkkohallitus, Kirkkopalvelut, Suomen Lähetysseura, Suomen Kanttori-Urkuriliitto, Suomen Kirkkomusiikkiliitto ja Tampereen seurakunnat.

Tarkemmat tiedot tapahtumasta Silta-lehdessä ja verkkosivustolla: kirkonjuhlat.fi

13.5.2024 09.17