Uutislistaukseen

Irma tuli taloon

Kirkkoherra Ville Järvinen, veneen luovuttaneet Jorma Mäkinen, perinneyhdistyksen puheenjohtaja Tuomo Nenon...

Kirkkoherra Ville Järvinen, veneen luovuttaneet Jorma Mäkinen, perinneyhdistyksen puheenjohtaja Tuomo Nenonen, Onni Torikka, Jouni Kainukangas ja Timo Kuosmanen sekä isännöitsijä Ari Nikkarikoski.

Nokian seurakunta sai Pitkäniemen sairaalan perinneyhdistykseltä lahjoituksena 12-metrisen kirkkoveneen. Kirkkovene luovutettiin seurakunnalle keskiviikkona 15. toukokuuta. Veneen nimi on Irma ylihoitaja Irma Niinivaaran mukaan. Sen ovat kuusivanerista rakentaneet Pitkäniemen työntekijät talkootyönä. Vene laskettiin vesille kesällä 2000 ja sen vihki pastori Esa Fabrin.

Pitkänniemen sairaala toimi Nokialla 124 vaiherikasta vuotta. Nyt potilaat ja henkilökunta ovat siirtyneet Tampereen yliopistollisen sairaalan alueelle. Tästä syystä myös perinneyhdistys lopettaa toimintansa viimeisessä kokouksessa 15. kesäkuuta, ja Irma-veneelle tarvittiin uusi omistaja.

Kirkkoherra Ville Järvinen kiittää lämpimästi lahjoituksesta ja kertoo, että seurakunnalla ei olekaan aikaisemmin ollut kirkkovenettä. Perämiehelle ja 14 soutajalle tarkoitettu vene tulee seurakuntalaisten käyttöön. Vielä ei tiedetä miten, joten kirkkoherra haastaa seurakuntalaisia ideoimaan uutta toimintaa.

Seurakunta selvittää mahdollisuutta vuokrata venettä ulkopuolisille perinneyhdistyksen tavoin.

"Vene sijoitettiin aluksi Nokian hautausmaan alueella olevaan varastoon. Myöhemmin veneelle rakennetaan pysyvä katos ja laskupaikka Pyhäjärven rannalle Urhattuun", kertoo seurakunnan isännöitsijä Ari Nikkarikoski.

Ville Järvinen
Ville Järvinen
kirkkoherra
Valkamankatu 2 A
37100 Nokia

16.5.2024 10.06