Uutislistaukseen

Päivän rukoushetket saatavilla verkossa – löydä oma tapasi rukoilla

19.5.2020 10.42

Hiljaisuuden Ystävät ja Suomen Pipliaseura julkaisevat helatorstaina 21.5. päivittäisten rukoushetkien viettoon tarkoitetun raamattu.fi/kirkkovuosi -sivuston.

Päivittäisten rukoushetkien tekstit kokoavaa verkkosovellusta ei ole aiemmin Suomessa ollut tarjolla. Sivusto tarjoilee vuoden jokaiselle päivälle kolme lukukappaletta aamurukoukseen ja iltarukoukseen. Kirkkovuoden mukaiset tekstit kiertävät Raamatun keskeiset sisällöt kolmessa vuodessa läpi.

”Ihmisten tarve rukoilla ja lukea Raamattua on tämän poikkeuksellisen kevään aikana selvästi kasvanut, mikä näkyy Raamattu.fi -sivuston tilastoissa. Nyt julkaistava uusi osio on mainio apuväline päivittäiseen raamatunlukuun niin uusille kuin tottuneillekin lukijoille”, kommentoi Antti Siukonen Suomen Pipliaseurasta.

Rukous kuuluu kaikille kristityille ja uusi apuväline helpottaa sen ottamista osaksi arkea. Mika K T Pajunen Hiljaisuuden Ystävistä kannustaa: ”Säännöllisessä tekstien lukemisessa ja rukoukseen sitoutumisessa on oma voimansa. Sen rytmissä on hyvä hengittää yhdessä toisten kanssa.”

Päivän rukoushetkien tekstit ovat saatavilla helposti mobiilisti. Valikosta löytyvät Suomen evankelis-luterilaisen kirkon aamu- ja iltarukouksen tekstit sekä Englannin kirkon päivittäiset tekstit. Materiaaleja voi käyttää vapaasti soveltaen, joko satunnaisesti tai säännöllisesti, ja valita luettavaksi kaikki tekstit tai osan niistä. Raamattu.fi -palvelusta tekstit saa esiin myös eri kielillä.

Päivän rukoushetket -Facebook-sivulla voi liittyä eri paikoista striimattaviin hetkipalveluksiin aamuin ja illoin. Niihin voi jälkikäteen palata myös tallenteina.
”Olet tervetullut rukoilemaan juuri silloin ja siksi ajaksi kuin se sinulle sopii. Rukoushetket eivät ole suoritusta tai itseilmaisua vaan liittymistä kirkon jatkuvan rukouksen virtaan. Joku rukoilee aina jossain päin maailmaa”, muistuttaa Mika K T Pajunen.