Uutislistaukseen

Eläimen tassun jälkiä lumihangessa.

Koronavuoden Kauneimmat Joululaulut -kampanja jäi puoleen normaalista

22.2.2021 10.12

Koronarajoituksista huolimatta Kauneimmat Joululaulut tuotti maailman lapsille lähes puoli miljoonaa

– Ankarien koronarajoitusten ja seurakuntien joululaulutilaisuuksien peruuntumisen vuoksi Kauneimmat Joululaulut -kampanja tuotti viime jouluna noin puolet normaalista tuloksesta eli 448 000 €. Kiitos kaikille lahjoittajille tuloksesta, joka oli vallitsevissa olosuhteissa varsin hyvä, kertoo varatoiminnanjohtaja Satu Kantola Suomen Lähetysseurasta.

Suurin osa Kauneimmat Joululaulut -kampanjan tuloksesta koostuu perinteisesti seurakuntien järjestämissä yhteislaulutilaisuuksissa koottavista kolehdeista. Nyt kun kolehteja ei voitu kerätä, keräystulos muodostuu pääosin yksityishenkilöiden suorista lahjoituksista.

– Olemme erittäin iloisia, että yksityiset lahjoittajat halusivat edelleen antaa joululahjan heikoimmassa asemassa oleville lapsille maailmassa. Myös seurakunnat antoivat kampanjaan kolehtituottoja korvaavia lahjoituksia, Kantola jatkaa.

Kauneimmat Joululaulut ovat tärkeä osa suomalaisten joulunviettoa

Vielä syksyllä seurakunnissa mietittiin erilaisia vaihtoehtoisia tapoja toteuttaa tilaisuuksia. Loppuvuodesta koronatilanne huononi kuitenkin niin, että jäljelle jäivät enää lähinnä virtuaaliset tilaisuudet. Ne saivatkin mukavasti katsojia, mikä kertoo Kauneimpien Joululaulujen tärkeydestä suomalaisten joulunvietossa. Esimerkiksi Lähetysseuran järjestämä Koko Suomen Kauneimmat Joululaulut -tilaisuus keräsi YouTubessa ja Facebookissa yhteensä yli 150 000 katselua. Monet seurakunnat myös jakoivat lauluvihkoja koteihin. Nokialla vihkoja oli jaossa nokialaisissa kaupoissa ja kirjastossa.

Sydämeeni joulun teen palasi kärkeen

Kauneimmat Joululaulut -verkkosivulla oli mahdollista äänestää omaa suosikkijoululauluaan. Ääniä annettiin 13 500 kappaletta.
Voiton vei Vexi Salmen ja Kassu Halosen Sydämeeni joulun teen, joka edellisen vuoden kolmossijan jälkeen nousi taas ykköseksi. Vuoden 2019 ykkönen, Sakari Topeliuksen sanoittama ja Otto Kotilaisen säveltämä Varpunen jouluaamuna, oli kolmas. Näiden väliin toiseksi äänestettiin ensimmäistä kertaa kärkikolmikkoon noussut Carola Häggkvistin säveltämä ja Pia Perkiön suomeksi sanoittama Taivas sylissäni. Lähelle kärkikolmikkoa äänimäärissä nousivat Sylvian joululaulu ja Pekka Simojoen Tulkoon joulu.

Kampanja sai alkunsa vuonna 1973

Kauneimpia Joululauluja on laulettu vuodesta 1973 lähtien. Tapahtuma syntyi, kun kanttorit yhdessä Suomen Lähetysseuran kanssa halusivat kehittää hiljaiseen kolmanteen adventtisunnuntaihin tapahtuman, jossa myös kerättäisiin varoja Lähetysseuran työlle. Suomen Lähetysseura tukee keräysvaroilla heikoimmassa asemassa olevia lapsia yli 20 maassa.