Uutislistaukseen

Sukuselvityksen perunkirjoitusta varten saa nyt yhdellä tilauksella

3.3.2021 14.19

Valtakunnallinen sukuselvitys voidaan tilata aluekeskusrekisteristä

Nokian seurakunta kuuluu Tampereen aluekeskusrekisteriin, josta voidaan monissa tapauksissa tilata valtakunnallinen sukuselvitys, joka kattaa vainajan tiedot 15 ikävuodesta alkaen koko muuttohistoria näkyen yhdellä todistuksella.

Valtakunnallinen sukuselvitys on mahdollinen Suomen kaikkien evankelis-luterilaisten seurakuntien osalta silloin, kun vainaja on ollut kuollessaan Nokian seurakunnan tai muun Tampereen aluekeskusrekisteriin kuuluvan seurakunnan jäsen. Samoin näin toimitaan niissä tapauksissa, joissa vainaja on ennen siirtymistään muuhun rekisteriin viimeksi kuulunut jäsenenä seurakuntaan, joka on mukana Tampereen aluekeskusrekisterissä.

Muissa tapauksissa sukuselvitys on aikaisemmin käytössä ollutta tapaa noudattaen pyydettävä erikseen jokaisen seurakunnan osalta, joihin vainaja on eläessään kuulunut 15 ikävuodesta alkaen.

Sukuselvitys ja muu virkatodistus suositellaan tilaamaan valtakunnallisen tilauspalvelun kautta osoitteessa tilaavirkatodistus.fi (tai bestallambetsbevis.fi).

Palvelu on yksityishenkilöille. Tunnistautumiseen tarvitaan pankkitunnukset tai mobiilivarmenne. Palvelua voivat käyttää täysi-ikäiset, joilla on kotikunta Suomessa, ja sitä voi käyttää suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.