Uutislistaukseen

Miehen hartioilla lapsi. Molemmat pukeutuneet supersankareiksi. Teksti: Elämme kummillista aikaa! Kummipäiv... Elämme kummillista aikaa.

Juhlitaan yhdessä Kummipäivää

31.5.2021 14.12

Valtakunnallisena kummipäivänä, ensi sunnuntaina 6.6.2021, juhlistetaan kummiutta ja sen tärkeyttä. Kaikki kummit ja kummilapset haastetaan muistamaan toisiaan ja osallistumaan yhteisiin seikkailuihin tai etätapaamisiin.

Vinkkejä etätekemiseen kummilapsen kanssa – myös somevaikuttaja Jasmin Muurinen osallistuu Kummipäivään

Moni ei ole korona-aikana voinut tavata kummivanhempaansa tai kummilastaan niin usein kuin olisi halunnut. Onneksi moni tekeminen onnistuu myös etänä, vain luovuus on rajana.

Kummipäivän koordinaattori Jukka Jylhä kertoo omat vinkkinsä:

“Yhteinen metsäseikkailu etänä tai mahdollisuuksien mukaan livenä on kivaa. Mukaan evästä ja uteliaisuutta, ja ohjelmanumerona luontobingo. Yhteinen kokkailuhetki etäyhteyden välityksellä on kivaa sisätekemistä. Voit myös pyytää kummilastasi opettamaan sinulle jonkin uuden taidon tai tempun tai haastaa hänet reaaliaikaiseen lautapeli-iltaan etäyhteyden välityksellä.”

Myös Instagram-vaikuttaja Jasmin Muurinen juhlistaa Kummipäivää ja jakaa omia kokemuksiaan ja koskettavia tarinoitaan kummivanhemmuudesta somessa.

“Tavoitteeni kummina on olla läsnä ja mukana kummipoikani elämässä. Oli tapa mikä vain: facetime, kummichatin kuulumisviestit tai ihan paikan päällä yhdessä vietetyt hetket – ne kaikki on mulle tärkeitä”, Jasmin kertoo Instagram-päivityksessään.

Osallistu somehaasteeseen ja arvontaan

Kaikki Suomen kummit haastetaan mukaan 31.5.–6.6.2021 jakamaan somessa omia ajatuksiaan siitä, millaista poikkeusaikojen kummius on. Kerro parhaat etävinkkisi ja ajatuksesi kummiudesta Instagramissa tunnisteilla #kummipäivä ja #kumminkaa ja merkitse julkaisuun @lastenjanuortenkeskus. Somehaasteeseen osallistuneiden parhaita ideoita jaetaan Lasten ja nuorten keskuksen Instagram-tilillä ja haasteeseen osallistuneiden kesken arvotaan kirjapalkintoja.

Katso lisää.