Uutislistaukseen

Uskontojen yhteinen rukoushetki rauhan puolesta

Rukoilevat kädet. Teksti: Rukous Ukrainan puolesta.

Eri uskontojen edustajat rukoilevat yhdessä rauhan puolesta.

Sunnuntaina 13.3.2022 lähetetään Rauhanrukous Ukrainan puolesta klo 10 suorana Yle TV1:llä ja katsottavissa Yle Areenassa. Rauhanrukous on ekumeeninen ja uskontojen yhteinen rukoushetki. Tilaisuus järjestetään Helsingissä sijaitsevassa Alppilan kirkossa, jossa valmistaudutaan tällä hetkellä myös Ukrainasta tulevien pakolaisten hätämajoitukseen.  

Mukana Rauhanrukouksessa Ukrainan puolesta on eri kirkkojen ja uskonnollisten yhdyskuntien edustajia. Rauhanrukousta ovat toteuttamassa Haminan piispa Sergei ortodoksisesta kirkosta, kirkkoherra Jean Claude Kabeza katolisesta kirkosta, Suomen Islam-seurakunnan hallituksen puheenjohtaja Gölten Bedretdin, Helsingin juutalaisen seurakunnan ja Suomen juutalaisten seurakuntien keskusneuvoston puheenjohtaja Yaron Nadbornik ja kirkkokunnanjohtaja Jari Portaankorva Suomen Baptistikirkosta.

Luterilaisesta kirkosta mukana ovat Turun arkkihiippakunnan piispa Mari Leppänen, Suomen Lähetysseuran toiminnanjohtaja Rolf Steffansson sekä Kallion seurakunnan kirkkoherra Riikka Reina.  

Piispa Mari Leppänen pitää tilaisuudessa puheen. Sen lisäksi eri uskontokuntien edustajat rukoilevat yhdessä. Rauhanrukouksessa kuullaan usealla eri kielellä Psalmi 31, jota Ukrainan kristityt ja juutalaiset ovat kehottaneet rukoilemaan heidän kanssaan ympäri maailmaa. 

Tilaisuutta ovat toteuttamassa myös Oleksii ja Mira Prykhodko sekä Irena Datsko Ukrainalaisten Yhdistys Suomessa ry:stä. Kallion seurakuntalaiset rukoilevat esirukouksia ja tuohukset syttyvät rauhan puolesta. Tilaisuutta ovat järjestämässä myös Kirkon Ulkomaanapu ja Suomen Lähetysseura. 

Laulaja-lauluntekijä Viitasen Piia laulaa tilaisuudessa säveltämänsä, Jaakko Löytyn sanoittaman Rauhan laulun. Grex Musicus -kuoro laulaa ja musiikissa ovat mukana myös Dagmar Õunap ja soitinyhtye. Yhteislauluina lauletaan ukrainalaissyntyisen Dimitri Bortnjanskin säveltämä virsi 369 Nyt päivä laskee, pilvi peittää ja virsi 600 Hyvyyden voiman ihmeellisen suojaan.

2022-03-11 11:28:44.0