Mr Bo & The Voodooers

pe 12.4. klo 19.00
Bluesbändi Bo& the Voodooers

Nokian kirkko

Ruotsalaisen bluesbändin Mr Bo & The Voodooersin Gospel & Blues - Sydämen musiikkia -konsertti.

Mr Bo & The Voodooers kuuluu Ruotsin blues-skenen arvostetuimpaan ja rutinoituneimpaan kaartiin. Mr Bo eli Bo Carlsson perusti Voodooers-yhtyeen vuonna 1996, mutta jo tätä ennen, 1970-luvun lopulta lähtien, hän oli tullut tunnetuksi ja yleisön rakastamaksi yhtyeidensä Mr Bo Blues Band, Mr Bo & The Boosters ja Nightcats kanssa. 1980-luvun alusta Bo kiersi Pohjoismaita amerikkalaisten bluesmuusikoiden kanssa (mm. Lefty Dizz ja Jimmy Dawkins) ja omaksui perusteellisesti genren eri tyylejä.

Gospel ja Blues - näiden kahden musiikin tyylilajin juuret juontavat Afrikasta Amerikkaan pakolla tuotujen ihmisten elämän ankariin kokemuksiin ja historiaan. Gospel lohduttaa ja luo toivoa parempaan tulevaisuuteen. Blues kertoo elämän kovista kokemuksista suoraan ja kaunistelematta, mutta usein huumorilla ja aina myötätunnolla maustettuna.

Bändin jäsenet ovat Mr Bo Carlsson, kitara ja laulu, Lars Mellqvist, basso, Bo Hansson, Hammond-urut, ja Roger Mörck, rummut. Konsertin gospel-osuuksissa mukana myös suomalainen laulaja Katri Oksanen.

Vapaa pääsy, ohjelma 15 €.
  • Musiikki Musiikki

Linkki avautuu uudessa välilehdessä