Uutislistaukseen

Lapsia ja aikuisia Kihelkonnan kirkossa. Kihelkonnan kirkossa jouluna 2021.

Joulupukki on Nokialta ja matkustaa ympäri vuoden – Rene Reinsoon kirje Nokian seurakunnalle

14.1.2022 14.26

Nokian seurakunnan ja Viron Saarenmaalla sijaitsevan Kihelkonnan luterilaisen seurakunnan välinen yhteys on kestänyt jo yli 30 vuotta. Kuluneiden vuosien aikana on ollut paljon matkustamista puolin ja toisin, leirejä, musiikkia ja jumalanpalveluksia. Keväällä 2012 yhdessä vaimoni Helenin kanssa meillä oli ilo luovuttaa Viron luterilaisen kirkon arkkipiispan päätöksellä yhteistyön kunniamerkit rovasti Lauri Hirvoselle, Erkki Rannolle Tottijärveltä ja perhetyön sihteerille Mari Peltoniemelle. Erkki Ranto, joka on yksi ystävyyssuhteiden luoja, on jo siirtynyt taivaan kotiin. Rovasti Lauri Hirvonen ja Mari Peltoniemi pitävät yhteyttä edelleen suurella sydämellä, vaikka ovat jo eläkkeellä.  

Vuonna 2018 oli jälleen ilo kiittää yhteistyön kunniamerkeillä kirkkoherra Lauri Salmista, kanttori Minna Viinikaista ja pastori Marita Tuomea. Vaikka viimeisen kahden vuoden aikana korona on sulkenut monet ovet ja portit ovat ystävyys, rakkaus ja rukous säilyneet. Ne ovat koronasta vapaita. 

Mari Peltoniemen johdolla on niin sanottu ”kummien porukka” (viroksi ”ristiemade grupp”) kutonut vuosia villakäsineitä, villasukkia ja muutakin sekä Kihelkonnan alueen lapsille että aikuisille. Vuonna 2018 tulivat ”kummit” mukaan lastenleirillekin Saarenmaalle ja saivat nähdä ja kokea lasten iloa ja kiitollisuutta. Tänä vuonna, juuri ennen joulua, lähettivät kummit sydämen lämmöllä valmistettuja villasukkia, käsineitä ym. monta pakettia sekä Kihelkonnan ja Lümandan koulujen lapsille, pyhäkoululapsille, Kihelkonnan lastentarhan lapsille että vanhainkodin asukkaille.  

Sydämelliset kiitokset kaikille teille rakkaat ystävät, jotka olette vuosikymmenien aikana muistaneet meitä ja tuoneet tänäkin jouluna paljon iloa. Jumala teitä runsaasti siunatkoon! Toivomme teille terveyttä, iloa, rauhaa ja enkeleitä suojelemaan jokaisena päivänä. 

Toivottavasti kesällä tilanne on koronan suhteen parempi ja pääsemme jälleen tapaamaan toisiamme. Tervetuloa!

Siunattua uutta vuotta 2022!
Rene Reinsoo
Kihelkonnan seurakunnan kirkkoherra